REKLAMI GEÇ

Basmacı Laodikya’yı Meclis’e taşıyor

Basmacı Laodikya’yı Meclis’e taşıyor

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Laodikya’nın ören yerleriyle birlikte ihaleye çıkarılmaması için konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaya hazırlanıyor. Basmacı, sivil toplum örgütlerini ve İktidar partisi milletvekillerini Laodikya’ya sahip çıkmaya çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2016 Cuma, 12:34

Denizli Haber’in bir süre önce gündeme getirdiği Pamukkale ile birlikte Laodikya’nın da ihaleye çıkarılacağı haberinin ardından bir adım da CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’dan geldi.

Denizli halkının ve siyasetçilerinin Laodikya’ya sahip çıkması gerektiğini belirten Basmacı, “Ben, bir Denizlili olarak, CHP’nin milletvekili olarak, Laodikya’nın işletilmesinin Denizli’de kalması için Meclis’te gerekli mücadeleyi yapacağım. Ancak, benim mücadelem yetmez, iktidar milletvekilleri de bu girişimimize destek vermeli. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de konuyu bir Denizlili olarak Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirmesi gerekli” diye konuştu.

Pamukkale ve ören yeri girişlerinin özel işletmeler yerine, yerel yönetimlere verilerek, halkın menfaatleri doğrultusunda çalıştırılması gerektiğini kaydeden Basmacı, “Pamukkale’nin TÜRSAB’a devredilmesi ile Denizli önemli bir gelir kapısını kaybetmiştir. Pamukkale ve Laodikya gibi turist çeken alanlar Denizli’de kalmalı, buralardan elde edilen gelirler ilimizde yatırıma dönüştürülmelidir. Laodikya’nın ilimizde kalması için ben TBMM’de gereken çalışmaları yapacağım. İktidar partisi milletvekillerini ve ilimizdeki tüm sivil toplum örgütlerini bu mücadelemize destek vermeye bekliyorum. Laodikya bizimdir, bizde kalmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı