REKLAMI GEÇ

Basmacı ne kadar dosya parası toplandığını sordu

Basmacı ne kadar dosya parası toplandığını sordu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, mazot ve gübre desteği başvuruları sırasında alınan “dosya parası”nı meclise taşıdı. Basmacı, Bakan Faruk Çelik’in yanıtlamasını istediği yazılı önergesinde, “ne kadar dosya ücreti toplandı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2015 Pazartesi, 13:06

CHP Milletvekili Melike Basmacı, mazot ve gübre desteği başvuruları sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerince alınan dosya parası miktarının açıklanmasını istedi. Basmacı, bu amaçla Bakan Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Basmacı’nın, Çelik’e yönelttiği sorular şöyle:

1-Çiftçilerin mazot ve gübre desteği alabilmesi için, ilçe Tarım Müdürlüklerinden dosya alımı esnasında niçin dosya parası alınmaktadır? Dosya parası olarak alınan bedeller niçin Hazine’ye irat kayıt edilmemektedir? 28/12/2006 tarihinde yürürlüğe giren Döner Sermaye Yönetmeliği’ne göre, 2010-2014 yılları arasında yıllar itibari ile ne kadar dosya ücreti toplanmıştır?

2-Döner sermaye kayıtlarının denetimi hangi kurum tarafından yapılmaktadır?

3-Döner Sermaye Uygulama Yönetmeliği’nin 40 ve 41. maddelerine göre, “işletmenin mali yıl sonu bilançosunda görülen karın, var ise geçmiş yıllar zararı mahsup edildikten sonra kalan kısmının en fazla yüzde 80’i, bu yönetmelik esaslarına göre üretimi teşvik primi işletmede çalışan personele dağıtılır” denilmektedir. 2010-2014 yılları arasında dağıtılan teşvik primi yıllar itibari ile ne kadardır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı