REKLAMI GEÇ

Basmacı’dan Büyükşehir’e ‘neden tek firma’ sorusu

Basmacı’dan Büyükşehir’e ‘neden tek firma’ sorusu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, servis araçlarında zorunlu hale getirilen kamera ve GPS cihazıyla ilgili tek bir şirkete yönlendirme yapıldığını iddia etti, şirketin ismini istemesine rağmen kendisini verilmediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2016 Cumartesi, 13:16

CHP Milletvekili Melike Basmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, servis araçlarına takılacak kamera ve GPS cihazıyla ilgili olarak verilen tarihin 14 Ekim’den 30 Eylül’e çekildiğini, Büyükşehir Belediyesi’nin servis aracı sahiplerini bu işlem için tek bir şirkete yönlendirme yaptığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ismini verdiği şirkete giderek kamera ve GPS cihazı taktırmayan servis araçlarına dünden itibaren güzergah geçiş izni verilmediğini öne süren Basmacı, “Servis şoförleri, ismi verilen firmaya her araç için 2 bin 400 lira yatırmak zorunda. 2 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar bu parayı ödemeyen şoförlere güzergah geçiş izni verilmemeye başlanmış. Şoför arkadaşlarımız konuyu bize aktardı. Servisçiler, kendilerine tek firma ismi verilmesine karşı. ‘Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği firmadan başka yerde biz bu işlemleri daha ucuza yaptırabiliyoruz’ diyorlar. 50-60 servis şoförü, bu parayı bulamadığı için trafiğe çıkamaz hale gelmiş” dedi.

Belediyenin birimi olan UKOM’un da şoförlere ismi verilen firmaya gitmemeleri halinde “güzargah geçiş izni” verilmeyeceğini hatırlattığı bilgilerinin kendisine ulaştığını kaydeden Basmacı, yönlendirme yapılan firmanın isminin kendisine verilmediğini, bunun üzerine TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı