REKLAMI GEÇ

Basmacı’dan Pamukkale’ye ücretsiz girilsin önerisi

Basmacı’dan Pamukkale’ye ücretsiz girilsin önerisi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale Ören Yeri’ne giriş ücretine yüzde 40 zam yapılmasını eleştirdi ve “giriş ücretsiz olsun” önerisinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 12:16

CHP Milletvekili Melike Basmacı, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze ve ören yerleri için 2016 yılı tarifesini belirlerken, giriş ücretlerine yüzde 400’e varan oranda zam yaptığını belirtti.

Bir yandan turizm sektörünün kan ağladığı yakınmaları yapıldığını ve “teşvik çıkarmak lazım” denildiğini, diğer yandan ise müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam yapıldığını ifade eden Basmacı, şunları kaydetti:

“Bu kadar tutarsız bir turizm politikası olmaz. Turlarla ülkemize gelen turistler, bu tür yerlere ucuza girip, geziyor. Ülke vatandaşlarımız gezemiyor. Yapılan zamlar, Türk insanına ‘oralarda sizin ne işiniz var ‘deyip, kültür mirasımızı unutturmaya çalışmak değil de nedir?”

“DENİZLİ İNSANI CEZALANDIRILDI”
Dünyası mirası ve doğa harikası Pamukkale’ye Denizlililerin giriş ücretlerinin yüksekliği nedeniyle 5-10 yıldır gidemediğini dile getiren Basmacı, “Pamukkale, 15 yıl önce yurttaşlarımızın hafta sonlarını piknik ve havuzlara girerek vakit geçirdikleri, şehir dışından gelen misafirlerini gezdirebildikleri çok güzel bir yerdi. Herkes hafta sonu oraya koşar, yorgunluğunu atardı. Girişler ücretli yapıldı. Denizli insanı adeta cezalandırıldı. Bu da yetmedi, dar gelirliye ‘sen gitme, evinde otur’ der gibi zam yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı burayı işleten kurumla bağlantıya geçerek, zam kararını yeniden gözden geçirmelidir. Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz. Pamukkale bizimdir, Denizli halkınındır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız beyaz cennete bedava girmelidir. Giriş ücreti kaldırılmalıdır” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı