REKLAMI GEÇ

“Belediye personeli işsiz kalmayacak”

“Belediye personeli işsiz kalmayacak”

Kısa bir süre önce alınan kararla, belediyelik yetkisi elinden alınarak, mahalle statüsü kazandırılan belediyelerde çalışan personele, CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman’dan müjde! Ataman, seçilmeleri halinde, bu belediyelerde çalışan personelin işsiz kalmayacağını, aynı kadro ve aynı maaşla göreve devam edeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

Kısa bir süre önce alınan kararla belediyelik yetkisi elinden alınarak mahalle statüsü kazandırılan Gümüşler’in Belediye Başkanı İbrahim Cinkaya ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı mimar Hüsamettin Ataman, kapatılan belediyelerin personeline, işsiz kalmayacaklarını, aynı kadro ve aynı maaşla göreve devam edeceklerini garanti etti.

‘Personelin işsiz kalma kabusu bitecek’

Halk oylaması sonucu belediye olan beldelerin bu haklarının, belde halkına sorulmadan, danışılmadan, kanun yoluyla ellerinden alınmasını onaylamadıklarını kaydeden Ataman, “Bugün Cankurtaran Beldesi’nden Göveçlik Beldesi’ne kadar genişleyen Denizli Belediyesi sınırı,Kocabaş’tan Karahayıt’a, Irlıganlı’dan Sarıabat’a kadar genişletilmek isteniyor. Yerinden yönetim anlayışına aykırı olan, tüm yetkiyi merkezde toplamaya yönelik bu uygulama, gelecekte büyük zorluklar ortaya çıkarabilir. Beldeler arası düzeni sağlamada esas olan, imar planı bütünlüğünün sağlanması olmalıdır. Denizli Belediye Başkanlığı’na seçilirsek, kapatılan belde belediyelerin hizmet binaları, mahalle ve semt poliklinikleri, Denizli Belediyesi’nin hizmet birimleri haline getirilecek. Buralarda çalışanlar, aynı kadro ve aynı maaş ile çalışmaya devam edecekler. Belediyelikleri iptal edilen beldelerde, halk talep ederse, halkoylaması yapılması desteklenecek” diye konuştu.

‘Yeni Denizli’yi birlikte planlayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, seçim çalışmalarını büyük bir hızla devam ediyor. Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği’ni(GEKİAD) ziyaret eden Ataman, Denizli’nin yeniden hep birlikte planlanacağını söyledi. Seçimi kazanmaları halinde hem Denizli’nin mevcut kent merkezini, hem de halkla birlikte yaratacakları ‘yeni Denizli’yi planlayacaklarını ifade eden Ataman, “Önümüzdeki 5 yıl içinde, Cankurtaran’dan Gölemezli’deki jeotermal kaynaklarına kadar, Çardak Havaalanı’ndan Buharkent jeotermal kaynaklarına kadar olan geniş bir alanın planlamasını yapacağız. Planlama çok boyutlu bir konudur. Plan sadece kâğıt üzerine iki yol çizmek değildir. Bunun içine ekonomik ve sosyal veriler de giriyor. Planlamadan kastımız, Denizli’nin gelecekteki çizgisinin belirlenmesidir” dedi.

‘Mahalle isimleri değiştirilmeyecek’

Mahalle isimlerinin mahalle sakinlerine danışılmadan değiştirilmesine de tepki gösteren Ataman, her kentin, her mahallenin kendine özgü bir kimliği olduğuna dikkat çekti. Kentlerin, yaşayan unsurlar olduğunun altını çizen Ataman, “Bu kimlik, o kentin, o mahallenin yaşantısında, geleneğinde, göreneğinde, fiziki mekanlarında kendini gösterir ve o mekanlarda yaşayanlar ile bir bütündür. Bir mahallenin yok edilmesi veya adının değiştirilmesi için o mahallede yaşayanların onayının alınması gereklidir. Topluma mal olmuş cadde, park, meydan, mahalle isimlerinin değiştirilmesinde halkoyuna başvurulacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı