REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Darbeden tek çıkış yolu demokrasidir

Çavuşoğlu: Darbeden tek çıkış yolu demokrasidir

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde basın açıklaması yaparak, darbeden tek çıkış yolunun demokrasi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2022 Pazartesi, 10:22

12 Eylül darbesinin üzerinden geçen 42 yıla rağmen saraylarda saltanat süren tek adam rejiminin, 12 Eylül ruhunu yönetim anlayışında yaşatmaya devam ettiğini savunan Bülent Nuri Çaüvuşoğlu, “12 Eylül ruhunu ve tek adam rejimini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız; cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe girişimine karşı birlikte mücadele edilirken, 20 Temmuz’dan sonra muhaliflere yönelik hukuk dışı hak ve özgürlüklerin askıya alındığı bir dönem yaşandığını öne süren Çavuşoğlu, “O gün de gazeteci ve akademisyenler cezaevine atılıyordu, bu gün de atılıyor. OHAL döneminde çıkarılan KHK’lar ile adil yargılanma hakkı ve Anayasal hak ve özgürlükler ihlal edilmiş, binlerce yurttaş iktidara muhalif olduğu için mağdur edilmiştir” diye konuştu.

Kuvvetler ayrılığı, denge ve denetlemenin devre dışı bırakıldığını iddia eden Çavuşoğlu, “İktidarın rejimi ve uygulamaları 12 Eylül’ü aratmamaktadır. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Ülkemizde darbe ikliminden tek çıkış yolu vardır. Bu da Demokrasi ve Özgürlüklerin var olmasıdır. Özgürlükçü Demokratik bir yeni anayasadır. Anayasal hak ve Özgürlüklerin yaşandığı Demokratik laik çağdaş Hukuk Devletinin gerçekleştirilmesidir. 12 Eylül darbesini yapanlar, ‘Asmayalım da besleyelim mi’ dedikleri 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyütüp astılar. Bugün Kenan Evren hatırlanmıyor ama Erdal Eren hala 17 yaşında. Askeri ve sivil tüm darbeler, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik insanlık dışı girişimlerdir. Türkiye’nin çağdaşlık ve demokrasi hedefinde onlarca yılını çalıp ülkemizi karanlığa mahkûm eden 12 Eylül’ü ve diğer tüm darbeleri nefretle kınıyorum” dedi.

Yorumlar

Alp er   -  Bağlantı 17 Eylül 2022, 13:44

Birlik olmak lazım bu vatan hepimizin
A.b.c partisi farketmez .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı