REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: İnönü Türkiye’nin sembolüdür

Çavuşoğlu: İnönü Türkiye’nin sembolüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 47’nci yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “İsmet İnönü Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolüdür. Cumhuriyet ve onun sembolleri yıkılmaz, unutulmaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2020 Perşembe, 10:53

Bülent Nuri Çavuşoğlu, İsmet İnönü’yü 47’inci ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla andığını belirterek, “İnönü, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı’dan çağdaş bir toplum yaratan, 1’inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.

ÖRNEK ALINMALI
İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dâhil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için kullanmadığını belirten Çavuşoğlu, “Tek partili yaşamda bile bütün gücü ve kuvveti tek elde toplamamış, kendi isteği ile Türkiye’yi tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçirerek dünya demokrasi tarihine adını yazdırmıştır. Bugün ülkeyi yönetenlerin halini görünce, İsmet İnönü’nün büyüklüğünü daha iyi görüyoruz. Türkiye’deki çürümüşlüğü, yolsuzlukları ve tükenmişliği gördükçe İnönü’nün düşüncelerini ve sade yaşamını çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz. Bugün memleketi israfa, batağa sürükleyenleri, gördükçe, gelmiş geçmiş en dürüst siyasetçilerden biri olan İsmet İnönü’nün kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Bugün,özgür ve demokratik bir cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerin , oturdukları koltuğu İnönü’ye borçlu olanların o’na laf söylemelerini ise anlamıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu mesajında, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında, lâik ve demokratik, çağdaş Cumhuriyetin kurulmasında unutulmayacak izleri bulunan, uyguladığı politikalarla Türkiye’yi 2. Dünya Savaşına sokmamayı başaran, seçkin devlet ve siyaset adamı ve Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 47. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 25 Aralık 2020, 01:00

Halbuki atatürk ‘ün ölümüyle ülkeden Atatürk un tuk izini silmek icin gayret etmis, devlet dairelerinden portrelerini indirmis, paralardan resmini silmiş kendini resmini koydurmuş. Yani hep mustafa kemal i kıskanmış bir adam nasil övülebilir izan ya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı