REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu’ndan Sarıkamış mesajı

Çavuşoğlu’ndan Sarıkamış mesajı

Sarıkamış Harekâtı’nın 106. yıldönümünde basın açıklaması yapan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “106. Yıldönümünde Sarıkamış şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2020 Salı, 12:55

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “1877-1878′ de 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı Osmanlı devletinin yenilgisi ile sonuçlandı. Osmanlı Devleti tarihinin en acı olaylarını Sarıkamış harekâtında yaşamıştır. Hastalık ve soğukla mücadele eden Osmanlı askerlerinin 22 Aralık 1914 te başladıkları harekât 18 gün sürdü ve onbinlerce askerimiz şehit oldu” diye konuştu.

Çavuşoğlu açıklamasının devamında “22 Aralık 1914 tarihinde 1. Dünya Savaşı sırasında başlayan Sarıkamış Harekatı, en acı olaylardan birine sahne olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu tarafından Ruslara karşı yürütülen harekatta sert iklim koşullarından dolayı on binlerce askerimiz düşman ile karşı karşıya gelemeden donarak can vermiştir. Bu acı olay tarihimize ve kalplerimize derin bir hüzün ile işlendi. Bu vatanın yetiştirdiği, analarının göz nuru evlatlarımız, topraklarımız uğruna canını feda etti. Böyle bir acının tekrar yaşanmamasını yürekten diliyor, Sarıkamış şehitlerimiz nezdinde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı