REKLAMI GEÇ

Çerçioğlu’dan kan donduran rakamlar

Çerçioğlu’dan kan donduran rakamlar

CHP Denizli örgütünü ziyaret eden Özlem Çerçioğlu’ndan referandum konuşmasını bekleyen partililer korkunç rakamlarla şoke oldu. Türkiye’deki kadın cinayetlerini anlatan Çerçioğlu, verdiği sayılarla dikkat çekmeyi başardı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 7 Mart 2017 Salı, 13:40

Cumhuriyet Halk Partisi’nde referandum öncesi saha çalışmalarına katılan ve bu kapsamda Denizli’ye gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu parti binasında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Basın toplantısını takip eden partililer Çerçioğlu’ndan referanduma ilişkin bir değerlendirme beklerken onun gündeminde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ve Türkiye’deki kadın cinayetleri vardı.

RAKAMLARI PAYLAŞTI; SALON SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Bu yıl Şubat ayında 36 kadının öldürüldüğünü, 14 çocuğun istismara maruz kaldığını ve 19 kadının cinsel saldırıya uğradığını söyleyen Çerçioğlu, “Tüm bunlar şubat ayında oldu. Üstelik bu ay 28 gün çekiyor” dedi.

Daha sonra 2016 yılında işlenen kadın cinayetlerinin aylara göre dağılımını paylaşan Çerçioğlu hazırladığı tabloyu havaya kaldırdı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “2002 ve 2016 yılları arasında toplam 5734 kadın cinayete kurban gitti. Bu sadece bildiklerimiz. Gerçek rakamın 7 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu kadınlar ya sevgilileri ya da aileden bir erkek tarafından öldürüldüler. Katledilen kadınların yüzde 21’i 18-24 yaş aralığında, yüzde 31’i 25-35 yaş aralığında ve yüzde 39’u da 36 yaş ve üstü. Hepsi daha gencecik insanlar.”

BU ÜLKEDE KADINLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlama konusundaki kararsızlığını da anlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “14 yıl içinde 5734 kadın cinayete kurban gitmiş. Ben bugün kadınlar gününü nasıl kutlayayım. Ama adet yerini bulsun, emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Türkiye’yi yönetenlerin ülkeyi ne hale getirdiklerini anlamaları bakımından bu rakamların son derece önemli olduğunu kaydeden Çerçioğlu, “Çözüm parlamentodur. Siyasi parti gözetmeksizin derhal tüm kadın parlamenterlerin bir araya gelerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yasa teklifi vermesi gerekiyor. Bu ülkede kadınların can güvenliği yok” dedi.

KAVŞAK VAR KAVŞAKÇIK VAR
Aydın’daki köprülü kavşak çalışmasının Denizli’deki çalışmalara göre çok geç tamamlandığına ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çerçioğlu; “Aydın’da yaptığımız güzel çalışmalara Denizlililerin ilgi göstermesi bizim açımızdan çok güzel. Kuşadası’nda Atatürk 1 ve 2 diye iki adet köprülü kavşak yaptık. Girişinden çıkışına toplam 1250 metre uzunluğunda. Bunu 140 günde tamamladık. Köprülü kavşak var kavşakçık var. Bizim projemiz kavşak. 30 günde de yaparız sorun değil” diye konuştu.

Projelerin teknik özelliklerine, zemin durumlarına ve diğer faktörlere göre 300 günde de 150 günde de tamamlanabileceğine değinen Başkan Özlem Çerçioğlu, “İnsanlar kendi başarısızlıklarını örtmek için lütfen bizim projelerimizi kullanmasınlar. Biz bu tür çalışmaları Aydın’da halkımız ile birlikte yapıyoruz. İlle de bir şeyi sorgulayacaklarsa Aydın’da tam 14 yıldır bitirilemeyen 7 kilometrelik çevre yolunu sorsunlar. Bence bunu bilbordlara assınlar. Denizli’yi 2019 yılında mutlaka sosyal belediyecilik ile tanıştırmak lazım” dedi.

Yorumlar

a   -  Bağlantı 7 Mart 2017, 15:10

Özlem abla bizim yollara da bi el atsan keşke

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı