REKLAMI GEÇ

CHP, AKP’ye ateş püskürdü

Yaşanan son terör olaylarının ardından AKP’nin ortaya kesin bir tavır koyamadığını iddia eden CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, tezkerenin meclisten geçmesine rağmen TSK’nın sınır ötesi operasyon konusunda kesin adımlar atamamasının ardında AKP Hükümeti’nin olduğunu vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2007 Pazartesi, 00:00

Tüm yurdu yasa boğan terör olaylarına tepkiler çığ gibi büyürken, siyasi parti liderleri de birbiri ardına açıklamalar yaparak terörü kınadı. Muhalif partilerin il başkanları da, AKP Hükümetinin yavaş ve kararsız davrandığını açıkladı. En sert açıklamalardan biri de, CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’dan geldi. CHP’liler, AKP Hükümeti’nin ABD’den çekindiği için kararsız davrandığını iddia etti.

“Artık gereken neyse yapılsın!”

1999’dan sonra terörün git gide azaldığını söyleyen Ümit Dizdaroğlu, 2002’den beri terör olaylarının ciddi bir çıkış trendi yakaladığını ifade etti. Geçtiğimiz iki hafta içinde yaşanan terör olaylarının tüm halkın sabrını taşırdığını dile getiren Dizdaroğlu, tezkerenin meclisten geçtiği halde ordunun elinin kolunun bağlı kalmasını eleştirdi. Yaptığı açıklamada AKP Hükümeti’ni eleştiren Dizdaroğlu, hükümetin, kararsız davranarak halkı oyaladığını belirtti. Dizdaroğlu, “Eğer hükümet kararsızlığını bu kadar açık bir şekilde ortaya koyarsa, PKK daha da cesaretlenerek eylemlerini arttıracak. Sayın Başbakanın, sınır ötesi operasyon hakkında kesin bir tavır sergileyebilmesi için ille de ABD Başkanı Bush’tan onay mı alması gerekiyor? İç siyaset konusunda atıp tutan Erdoğan, dış siyasette zayıf davranıyor” diye konuştu. 10 bin km uzakta bulunan ABD’nin bile başka bir ülkenin topraklarına girmeye cesaret edebildiğini söyleyen Dizdaroğlu, Türkiye Hükümeti’nin de bu cesareti gösterip gerekeni yapması gerektiğinin altını çizdi. Barzani ve Talabani’nin aymazlık içinde, Türkiye Cumhuriyeti hakkında yaptığı açıklamaları utanç verici olarak nitelendiren Dizdaroğlu, hem iktidarın hem de muhalefetin ortak bir tutum sergileyerek artan terör olaylarını durdurabilmek için ciddi adımlar atması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuyla ilgili tüm sivil toplum örgütleriyle görüştüklerini belirten Dizdaroğlu, akan kanların durdurulması için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

“Türkiye bir iç savaşa doğru sürüklenmektedir”

Hakkâri’de şehit düşen askerlerimizin tüm ulusu yasa boğduğunu söyleyen CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise tezkerenin ardından böyle bir olayın yaşanmasının son derece ilgi çekici olduğunu belirtti. Türkiye’nin git gide bir iç savaşa doğru çekildiğini dile getiren Ertemur, Hükümetin terör konusunda ciddi kararlar alması gerektiğine dikkat çekti. Ertemur, “Kuzey Irak’a girmek için Bush’tan izin alınıyor. Artık hükümet, ya PKK; ya Türkiye demeli. Ülkemiz, ciddi bir yol ayrımına hazır olmalı. Tüm bu yaşananlar bir senaryodur, bir oyunun parçasıdır. Artık millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hükümet de sanayi ve ticaret alanlarındaki çalışmalarına hız vermelidir. Ülke olarak kalkınmamızın ve terörle mücadele etmemizin en iyi yolu budur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı