REKLAMI GEÇ

Akbaba: “Nicelik değil nitelik önemli”

Akbaba: “Nicelik değil nitelik önemli”

CHP tüm il ve ilçe başkanlıklarına, yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylık süreçlerine ilişkin yol haritası olacak genelgeyi gönderdi. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba hem genelgeyi, hem adayları, hem de yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaptı. Akbaba, “Aday sayısının çokluğuyla değil, bu yola girenlerin nitelikleriyle ilgilenmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 16:56

İktidardan son dakika bir hamle gelmemesi durumunda yerel seçimler normal tarihinde, yani 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek. CHP’nin üst yönetimi de seçimlerin tarihinde yapılması durumunda uygulanacak yol haritasını bir genelgeyle teşkilatlarına bildirdi.

“ZAMANINDA OLMASINI BİR SEÇMEN OLARAK İSTİYORUM”
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmesine seçimlerin tarihiyle ilgili beklentisini ifade ederek başladı. Bir seçmen olarak beklentisinin seçilerin zamanında yapılması olduğunu belirten Akbaba, “Erken seçimden yana değilim. Seçilen parti, görev alan isimler sürelerinin sonuna kadar hizmetlerine devam etmeli” dedi.

“GENELGE DÜN İLETİLDİ”
Yerel seçimlere ilişkin yol haritasının çarşamba günü yapılan Parti Meclisi toplantısında son şeklini aldığını ve dün de kendilerine iletildiğini belirten Mahir Akbaba, “Partimizin üst yönetimi, ilgili seçim kanunu uyarınca istifa ve adaylık süreçlerine ilişkin tarih aralığını belirledi. Biz de Denizli örgütü olarak, eğer bir erken seçime yönelme olmazsa ve seçimler normal tarihinde yapılırsa bu takvime göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BAŞVURU TARİHLERİ
31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin CHP’den başkanlık ve meclis üyeliği için aday adayı olmak isteyenlerin 1-19 Ekim 2018 tarihleri arasında başvurularını yapması gerektiğini belirten Mahir Akbaba, “İşlemlerin bu zaman aralığında tamamlanabilmesi için hafta içi ve hafta sona teşkilatlar açık olacak, buna ilişkin tedbirler alınacak” dedi.

PARTİ İÇİN İSTİFA SÜREÇLERİ
Aday adayı olmak isteyenlerin parti yönetimlerinde görev alamayacağın belirten Akbaba, “İl, İlçe ve belde başkanlarının 1-12 Ekim 2018 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarların ise istifa etmeleri gerekmiyor. İstifa kararı alan ve aday adayı olmak isteyen ilçe başkanı ve yöneticileri il başkanlığına, il başkanı ve il yönetimleri de genel merkeze istifalarını bildirmek zorunda” dedi.

“SÜREÇ BAŞLADI”
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla aday adaylıklarının açıklanması sürecinin de başladığını belirten İl Başkanı Mahir Akbaba, “Kısa süre önce Pamukkale Belediye Başkanlığı için bir arkadaşımız aday adaylığını açıkladı. Kısa süre içinde Merkezefendi için de açıklama bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte, yerel yönetimlerde görev almak isteyenler aday adaylığı sürecine girecek” dedi.

“NİCELİK DEĞİL, NİTELİK ÖNEMLİ”
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, her seçim döneminde olduğu gibi sayısal oranların da konuşulacağını dile getiren Mahir Akbaba, kendisi için niceliğin değil, niteliğin önemli olduğunu söyledi.

Akbaba, “Bizim için aslolan aday sayısının ne kadar çok olduğu değil. Bizim için önemli olan, kimlerin, hangi düşüncelerle, hangi vizyonla aday olmak istedikleridir. Talip oldukları yere ilişkin hangi sorunları tespit ettiler, neleri gördüler, bunlara ilişkin çözüm önerileri ne? Parti olarak bizim ilgilendiğimiz kriterler bunlar. Aday adayı olmak isteyenler, talip oldukları seçim bölgesinin sorunlarını bilmeli, sadece eleştirel değil, çözüm önerileriyle birlikte gelmeli” diye konuştu.

“TÜM ADAY ADAYLARININ YANINDA OLMAK İSTİYORUM”
CHP’den belediye başkanlığı için aday adayı olmak isteyenlerin tamamının yanında yer alacağını belirten Mahir Akbaba, “Mümkün mertebe hepsinin yanında yer almak istiyorum. Aday adaylığı açıklamalarında yanında olmak, destek vermek istiyorum. Ben il başkanıyım ve herkese eşit mesafedeyim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı