REKLAMI GEÇ

Akbaba: “Kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz”

Akbaba: “Kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz”

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada dikkat çeken bir göndermede bulundu. Akbaba, “Kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2019 Çarşamba, 11:45

15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası’nın kutlandığını hatırlatan Akbaba, birçok  ülkede turizmin bir endüstri kolu olarak kabul edildiğini söyledi.

Akbaba, “Çünkü turizm faaliyetine paralel olarak oteller,  pansiyonlar, lokantalar,  eğlence yerleri açılmakta, alışveriş artmakta şehirler canlanmakta önemli istihdam sağlanmaktadır. Bütün bunlar hızlı bir ekonomik harekete sebep olmakta yöresel kalkınmayı hızlandırmaktadır. Ayrıca gidilen şehirlerde görülecek tarihi yerleri gezmek için geziler düzenlemek de yeni iş sahaları açılmasına sebep olmaktadır” dedi.

Denizli’de doğal güzellikleri ve tarihi dokusu itibariyle dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Mahir Akbaba, “Ancak bu güzellikleri  görmek yerli turistler için imkansız hale getiriliyor. En değerlilerimizde biri olan Pamukkale’yi gezebilmek için bir kişi kapıda giriş parası olarak 50 Lira ödemek durumundadır. Diğer Ören yerlerimizin hepsi paralı. Kendi memleketimizde, kendi topraklarımıza haraç vererek giriyoruz” dedi.

Yabancı turistlerin ise hem çok az bir ücretle ören yerlerini gezdiğini, hem de esnafı hiç görmeden, alışveriş yapmadan bir program dahilinde alıp götürüldüklerini anlatan Mahir Akbaba, “İl merkezimizde  bir müzemizin dahi olmaması da çok üzücü bir durumdur. Zengin tarihimizi, güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak isteriz. Ama bu paylaşım eşit olmalı; esnafımız, bu topraklarda büyüyen tüm vatandaşlarımız da bu paylaşımdan hak ettiğini almalıdır” dedi.

Yorumlar

fikret Ozen   -  Bağlantı 18 Nisan 2019, 09:51

haklisin cook bahali trapzondandan misafir geldi goturemedim 5 kisi denizli halki kendi topragini para ile geziyo yanlis eskiden festifal olurdu rahmetli dedem beni cook goturmustu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı