REKLAMI GEÇ

Sancar’dan iktidara mermi sorusu

Sancar’dan iktidara mermi sorusu

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şehidin cenaze töreninde yapılan saldırıyı kınadı ve iktidara “Dolu mermiyle saldırıldığında mı müdahale edeceksiniz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2016 Perşembe, 13:47

İstanbul’daki terör saldırısında şehit düşen polislerin cenaze töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atılmasına tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, düzenlediği basın toplantısında, iktidarın acıları, gözyaşlarını ve yitirilen canları görmezden gelmeye devam ettiğini söyledi.

denizli-chp-teoman-sancar-kilicdaroglu-saldirisina-basin-aciklamasi-1

“YETERSİZ KALDILAR”
Sadece 7 Haziran’dan bu yana 500’e yakın güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, onlarca menfur patlama yaşandığını, duraklarda otobüs beklerken, hiçbir şeyden habersiz ailesi ile yolda yürürken can veren vatandaşların milletin dayanma gücünü zorlar hale geldiğini belirten Sancar, şöyle devam etti:

“Ülkede asayişi, huzuru, birliği, beraberliği, terörle mücadeleyi, vatandaşımızın özgürce yaşam hakkını korumaktan ve kollamaktan sorumlu AKP Hükümeti, maalesef ülkemizdeki acil çözülmesi gereken bu sorunlarda, yaşanan bu acılarda yetersiz ve kifayetsiz kalmıştır. Ülkemizin hiç yaşamadığı kadar acıya kana ve gözyaşına gömülmesine sebep olmuşlardır. Ne sınırda mobil mahkemelerle alel acele af çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi’dir ne de iki yıl barış süreci diye bizi uyutup şehirlere silah yığmışlar diye kendi ihmalkarlıklarını canla ve kanla ödeten parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunları yapan ve acı faturasını milletimize yaşatan tek parti AKP’nin ta kendisidir.”

denizli-chp-teoman-sancar-kilicdaroglu-saldirisina-basin-aciklamasi-2

“PROVAKÖTRLER KİMLER?”
Provokatif olayları gerçekleştirenlere karşı önlem almayan ve görevini yerine getirmeyenleri kınadıklarını vurgulayan Sancar, “Ey AKP yetkilileri: bir devlet töreninde Sayın Genel Başkanımıza elini kolunu sallayarak yumurta atabilen, yine başka bir cenaze töreninde cami avlusunda boş kovan atabilen provakatörler kimlerdir? Bu ülkede ana muhalefet partisinin genel başkanına, cenaze töreninde birileri provakatif saldırıda bulunabiliyorsa ve siz gereğini yapamıyorsanız, üçüncüsünde dolu mermiyle saldırıldığında mı müdahale edeceksiniz? Bir devlet töreni esnasında bir genel başkanımız böyle bir provakatif saldırıya uğruyorsa, yolda yürüyen sade vatandaşımızın yaşam garantisi var mıdır?” diye sordu.

Akan kanların, yitirilen canların, yanan yüreklerin ve akan gözyaşlarının sorumlusunun CHP olmadığını ifade eden Sancar, sorumluların süslü vaatlerle iş başına gelip ülkeyi huzur, barış, birlik ve beraberlik içinde yönetmeyi beceremeyen AK Parti zihniyeti olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı