REKLAMI GEÇ

CHP Denizli İl Kongresi başladı

CHP Denizli İl Kongresi başladı

CHP Denizli İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi başladı. Kongrede mevcut il başkanı Mahir Akbaba ile eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yarışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2020 Pazar, 12:49

CHP’deki kongre süreci il başkanları seçimleri ile noktalanıyor. Denizli CHP’nin il bakanı ve yönetimini belirleyecek kongre, EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.  Kongrede ilk olarak adaylar ve partililer konuşacak.

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar, belediye başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıyor.

Geçen ay tamamlanan ilçe kongrelerinde seçilen 600 il delegesi yeni yönetimi belirlemek için sandığa gidecek. Doğal Delege olan Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar’ın yanı sıra 24 kişilik il yönetim kurulu ile 9 kişilik disiplin kurulu üyeleri de kongrede oy kullanacak.

Kongrede, mevcut başkan Mahir Akbaba ile, önceki dönem il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu adaylığını açıklamıştı. İki aday kongreye gelenleri kapıda karşıladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Divan Başkanlığını üstleneceği kongrede, CHP Denizli İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirlenecek.

Kongrede konuşmaların ardından oy verme işlemine geçilecek. Delegeler saat 17.00’’a kadar oylarını kullanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı