REKLAMI GEÇ

CHP Denizli İl Kongresi’nde 624 delege oy kullanacak

CHP Denizli İl Kongresi’nde 624 delege oy kullanacak

CHP’de tüm gözler 16 Şubat’ta yapılacak il kongresine çevrildi. Kongrede sandığa 624 delege gidecek, yeni yönetimi belirlemek için tercihlerini ortaya koyacak. Başka aday çıkmazsa seçimde mevcut başkan Mahir Akbaba ile eski başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2020 Pazar, 15:06

CHP Denizli İl Başkanlığı, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından tüm gözlerin çevrildiği il kongresinin tarihini 16 Şubat olarak açıkladı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimler ile Denizli’de CHP’nin kongre takvimi tamamlanmış olacak.

624 DELEGE OY KULLANACAK
Kongrede CHP’nin ilçe kongrelerinde belirlenen 600 delege ile 24 doğal delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. En fazla delegesi olan ilçe, nüfusu en yoğun olan Pamukkale. Pamukkale’de 190 il delegesi bulunuyor. Bu ilçeyi 178 delege ile Merkezefendi izliyor.

DİĞER İLÇELERİN DELEGE SAYILARI
Denizli’nin diğer 17 ilçesinin delegeleri ise şöyle: Acıpayam 29, Babadağ 5, Baklan 5, Bekilli 7, Beyağaç 5, Bozkurt 8, Buldan 16, Çal 16, Çameli 6, Çardak 6, Çivril 40, Güney 9, Honaz 18, Kale 7, Sarayköy 24, Serinhisar 8 ve Tavas 23.

İKİ ADAY AÇIKLADI
CHP’de seçimlerde il başkanlığı için aday olduğunu açıklayan iki isim var. Eski başkan Ali Rıza Ertemur’un milletvekili adayı olmak üzere istifasının ardından yönetimde bulunan ve başkan olan Mahir Akbaba ile bir süre önce il başkanlığı yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu adaylıklarını açıklayan isimler.

65 kongre delegesinin imzasını alan herkesin aday olabileceği kongrede son ana kadar aday çıkması muhtemel.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı