REKLAMI GEÇ

CHP Denizli kongresinde adaylar konuştu, söz delegenin

CHP Denizli kongresinde adaylar konuştu, söz delegenin

CHP Denizli İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresinde genel kurulun yapılmasının ardından oy verme işlemi başladı. İl başkan adayları Çavuşoğlu ve Akbaba CHP iktidarı için başkan olmak istediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2020 Pazar, 19:20

CHP İl başkanlığında kongre heyecanı sürüyor. İl başkanı ve yönetimini belirleyecek kongre, EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar, belediye başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıyor. Genel kurulun ve konuşmaların tamamlandığı kongrede  636 delege sandığa gidiyor.

İLK SÖZÜ ÇAVUŞOĞLU ALDI

Kongrede adaylardan ilk olarak Bülent Nuri Çavuşoğlu konuştu. Çavuşoğlu önceki dönemde edindikleri tecrübeleri geleceğe aktarmak için il başkanlığına talip olduklarını kaydetti. Çavuşoğlu, siyaseti sadece Denizli’de yapmayacaklarını Türkiye’nin her neresinde bir sorun varsa CHP Denizli İl başkanlığı olarak orada olacaklarını ifade etti.

“FATURA BANA KESİLDİ”

Son il başkanlığı döneminde Denizli’deki 3 milletvekili sayısının 2’ye düşmesi nedeniyle kendisinin başarısız gösterildiğini belirten, Çavuşoğlu, “O dönemde CHP Denizli milletvekili sayısı 3’ten 2’ye düştü diye kongrede ceza bana kesildi ama rakamlara baktığımızda alınan oy sayısı her zaman arttı. Ortalama 220 binin üzerinde alınan oy 2018 seçimlerinde ise 192 bine düştü” dedi.

“FETÖ’CÜ ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR”

AK Parti tarafından CHP’nin FETÖ ile suçlandığını dile getiren Çavuşoğlu, CHP’nin geçmişte ve günümüzde hiçbir zaman ilişkisi olmadığını, hep karşısında durduğunu ve iktidarın FETÖ’cü arayacaksa aynaya bakması gerektiğini söyledi.

AKBABA: “HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK”

Kongrede söz alan Mahir Akbaba ise, ilk olarak yaptığı başkanlık sürecinde yatıklarına değindi. Akbaba, “Her zaman vatandaşımızın, işçilerimizin yanındaydık. Kadına karşı şiddette, sokak ve adliyedeydik. Hayvan haklarına karşı caddelerde hayvan sever dostlarımızla hep birlikteydik. İğrenç çocuk tecavüzü gerçekleştiğinde Kale’deydik. Salda gölü millet bahçesi adı altında rantçıların eline geçmek üzereyken Salda’daydık. Zamlara karşı belediyenin önüne gidip protesto ettik. Demokrasi yürüyüşlerimizde pankartlarımızı tuttuk. 1 mayıslarda suyumuzu bölüştük. Cumhuriyet yürüyüşlerinde meşalelerimizi taşıdık. Hep sizinleydik, birlikteydik. Hep alanlardaydık” dedi.

“PARTİLERDE ASLOLAN ÖRGÜTTÜR”

CHP’nin asıl sahibinin örgütler olduğunu anlatan Akbaba, “Partilerde yöneticiler değişir, ben giderim başkası gelir, izler değişiriz. Kalıcı olan tek şey Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz örgütümüzün yanındayız. Türkiye’de CHP iktidarı için yeni dönemde de elimizden geleni yapacağız. Örgütlerimizle birlikte sokak sokak gezip vatandaşımızın derdini dinleyeceğiz. İktidara karşı vatandaşlarımızın hakkını savunacağız. Bir sonraki seçime bugünden hazırlanmam lazım. Derdimiz il başkanlığı değil, kimin ekonomi bakanı, kimin adalet bakanı, kimin milli eğitim bakanı olacağına, CHP’li hangi isminin Cumhurbaşkanı olacağını kararlaştırmamız gerekiyor. Doğru kadrolarla iktidar yarışına koşar adım gitme zamanına geldik” ifadelerini kullandı.

Adayların konuşmaları ve yönetim listelerini tanıtmalarının ardından oy verme işlemine geçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı