REKLAMI GEÇ

Keskin’e “Örgüt üyesi” suçlaması

Keskin’e “Örgüt üyesi” suçlaması

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen Gezi olaylarıyla ilgili soruşturmada, ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ suçlamasının şüphelisi olarak gösterildi. Keskin, iddianameyi “ahlak ve hukuk cinayeti” olarak nitelendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2014 Çarşamba, 11:30

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen Gezi olaylarıyla ilgili soruşturmada, ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ suçlamasının şüphelisi olarak gösterildi. İddianameye tepki gösteren Keskin, “Bu bir ahlak ve hukuk cinayetidir” dedi.

50 yıldır siyasetin içinde olduğunu, hiç bir zaman demokrasi dışı özlemlerin içinde olmadığını vurgulayan Keskin, “Tüm siyasi yaşantım demokrasi ve hukuk mücadelesi içinde geçti. Ergenekon ve Balyoz davalarında sanal kanıtlarlar ve gizli tanıklarla iddianame hazırlayıp insanların cezaevlerinde çürümesine neden olan zihniyetin küçük beyinli uzantılarının, uzaktan yakından ilgim olmayan olaylarla beni özdeş göstermeleri düzenin tepe noktalarındaki zavallı cücelerle dirsek temas halinde oldukları bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ben Türkiye’de demokratik başkaldırışın simgesi haline gelen Gezi olaylarını fikren destekledim. Ancak herhangi bir eylemin içinde olmadım. Hırsızlık ve yolsuzluk soruşturmaları karşısında suskun kalanların belli lobilerin iddialarını dikkate alarak fezleke hazırlamaları hem düşündürücü hem de hukuk adına vahim bir durumdur. Bu girişim, siyaset mazisinde en ufak lekesi bile olmayan bir siyasetçiyi itibarsızlaştırma çabasıdır. Demokrasinin ve hukukun temel değerleriyle ters düşürülmeye çalışılmam utanç vericidir. Beni tanıyanlar, hazırlanan bu fezleke karşısında şaşkınlık içerisindedir. Çünkü Adnan Keskin adıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlaması, güneşi balçıkla sıvamak çabasından farksızdır” dedi.

Türkiye’nin, demokrasi ve hukuk açısından zor ve kritik bir süreçten geçtiğini belirten Keskin, “Bugüne kadar yaşadığımız ve toplumun vicdanını derinden yaralayan olaylar ve davalar, bizleri asla yıldırmayacaktır. Toplumlar, demokrasiyi ödediği diyet ölçüsünde yaşatabilir ve ayakta tutabilirler. Hukuk da ancak demokrasi mücadelesiyle korunabilir. Bilinmelidir ki, ülkemize demokrasi ve hukuk diye dayatılan ancak belli odaklara hizmet eden bu sistem mutlaka çökecektir. Ancak yaşananlar, Türkiye’nin utanç yılları, demokrasi ve hukukun kara bir lekesi olarak tarih kitaplarında yerini yer alacaktır” dedi.

Yorumlar

Haşim Şepik   -  Bağlantı 8 Ekim 2014, 13:21

Sayın A.Keskin’e yakından takip eden biri olarak suclamalar asılsız ve densizce oldugunu biliyorum . CUMHURBAŞKANLIGI seciminde Denizli’de oy kaybetmenin Rövanşı iftirayla saldırıda bulunmak 21 ci yüzyılın türkiyesine yakışmıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı