REKLAMI GEÇ

CHP Denizli Milletvekili Arslan’dan o ilana tepki

CHP Denizli Milletvekili Arslan’dan o ilana tepki

Tekstil sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin ulusal gazetelere verdikleri “Destekliyoruz” ilanına tepki gösteren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Sorunu yaratanlara teşekkür edilemez. Bu yağcılıktan başka bir şey değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2016 Perşembe, 16:35

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil ve hazır giyim sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin AK Parti İktidarının bölge ülkelerle başlattığı diyalog sürecini desteklediklerine dair ulusal gazetelere verdikleri teşekkür ilanına tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Arslan, “Girişimleriyle kapıların açılmasını sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye ve katkı sunan tarafları tam desteğimizi bildiriyor, çabaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı ilanın yağcılıktan başka bir şey olmadığını ileri sürdü.

Arslan konuyla ilgili açıklamasında “Tekstilcilerin sıkıntılarını bildikleri halde, asgari ücreti 1300 Lira yaparken işverene yük getiren ve birçok işçinin sigortasız çalışmasına göz yuman, üretim üzerindeki yükleri hafifletmeyen, yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı çok önemsemeyen, işçisinden esnafına, sanayicisine, ihracatçısına kadar her kesimi borç batağının içine sokan bu iktidar için destekleme ilanı yerine, eleştiri ilanı vermek daha uygun olmaz mıydı?

Kendi sorunlarını görmezlikten gelerek destek ilanları vermek yağcılıktan başka bir şey değildir. Tekstilci bir milletvekili olarak bu ilanın verilmiş olmasından büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim”dedi. 

“TEKSTİLDEN Mİ, İKTİDARDAN MI YANASINIZ?”
İhracatçı birliklerine “Tekstilden mi iktidardan mı yanasınız?” diye soran Arslan, “CHP’nin yıllardır savunduğu ve onurlu çizgiye oturttuğu Türk Dış Politikası, “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” söylemi, ihracatın asıl anahtarıdır. Şimdi bu anahtarı size milyarlarca dolar kaybettirdikten sonra yeniden aramaya çalışanlara teşekkür etmek yerine hesap sormak gerekmez mi?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı