REKLAMI GEÇ

Arslan’dan suç duyurusu ve eleştiri

Arslan’dan suç duyurusu ve eleştiri

CHP Denizli Milletvekili kazım Arslan, Ankara’da düzenlenen “Uluslararası Hilafet Konferansı” yargıya taşıdı. Konferansta, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama”, “Atatürk’e hakaret” ve “terör” suçlarının işlendiği ileri süren Arslan, “Hilafet yanlıları elini kolunu sallarken, yargının laikliğe, Cumhuriyete, gerici güçler karşısında özgür geleceğimize sahip çıkma zamanıdır” dedi. Arslan ayrıca medreselerin açılmasını isteyen Görmez hakkında da sert eleştirilerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 17:36

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ankara’da üstelik Atatürk’ün adını taşıyan salonda düzenlenen “Uluslararası Hilafet Konferansı” hakkında suç duyurusunda bulundu. Arslan, Konferans’ta “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama”, “Atatürk’e hakaret” ve “terör” suçlarının işlendiğini ileri sürdü.

Ankara Adliyesi’nde ‘Uluslararası Hilafet Konferansı’ düzenleyicileri arasında bulunan Hizb-ut Tahrir Terör Örgütü’nün sözde Türkiye Vilayeti Medya Ofisi Başkanı Mahmut Kar ve örgüt yöneticileri, Köklü Değişim Dergisi Yayın Kurulu ve Genel Koordinatörü Süleyman Uğurlu ile bu konferansın düzenlenmesine önce güvenlik gerekçesiyle olumsuz yanıt verip ardından uygun bulan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında suç duyurusunda bulundu.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
Hilafet yanlılarının Ankara’nın merkezinde, Atatürk adını taşıyan salonda elini kolunu sallayarak etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade eden Arslan, Cumhuriyet savcılarını harekete geçirmek adına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINA SERT ÇIKTI
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, medreselerin yeniden açılması çıkışında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik de sert eleştiride bulundu.

Arslan, “Cumhurbaşkanı ve ailesinin Saltanat ve şatafat merakı Saray’da harem odalarını ballandırarak anlatmaya kadar vardı. Erdoğanlar, Osmanlı tipi bir kulluğu, köleliği şirin göstermeyi değil de, kadınların Cumhuriyetle özgürleşmesini eninde sonunda anlayacaklardır” dedi.

ARSLAN’DAN GÖRMEZ’E AĞIR ELEŞTİRİ
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i de sert bir dille eleştiren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “28 Şubat’ın yıldönümünde, rejime mesaj verircesine Bakanlar Kurulu’na çağırılan Başkan Mehmet Görmez, yetki ve sorumluluklarını bilmeli, medrese sözünü düzeltmeli, bu anayasada geçen Devrim Yasalarına asla dil uzatmamalıdır. Açıklamalarıyla, açıkça laikliğe meydan okuyan Mehmet Görmez, Anayasamızı ve yasaları çiğnemiştir, acilen istifa etmelidir. Onun o koltukta oturacak tek bir dayanağı kalmamıştır. Hiç boşuna uğraşmayın, Mercedes ve Medrese meraklısı Görmez’iniz,hiçbir şekilde laik Cumhuriyeti, 3 Mart 1924’le gelen Devrim Yasalarını kaldıramayacak, Medreseleri de açamayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı