REKLAMI GEÇ

CHP, Denizli örneğinden yola çıkarak ‘istifa’ önlemi alıyor

CHP, Denizli örneğinden yola çıkarak ‘istifa’ önlemi alıyor

CHP’de seçim hazırlıkları kapsamında milletvekili adaylığına başvurmak isteyen il ve ilçe başkanlarının bu hazirana kadar istifa etmeleri istenecek. Kongreyi seçim sonrasına erteleyen CHP’de bu önlem akıllara 2018’de il başkanı seçildikten, 3,5 ay sonra istifa eden Ali Rıza Ertemur’u getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2022 Salı, 13:27

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçim hazırlıkları kapsamında milletvekilliğine aday olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının en az bir yıl önce istifa etmesine yönelik genelge hazırlandığı iddia edildi.

HAZİRANA KADAR SÜRE
Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in, CHP kulislerine dayandırdığı haberine göre, böylece milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe yöneticilerinin görevlerinden istifaları öne çekilmiş olacak ve yerlerine atama yapılacak. Seçim takvimi başladığında istifa edenlerin başvurularının ise değerlendirilmeyeceği ifade ediliyor.

Habere göre; olası bir baskın ya da erken seçime de daha hazırlıklı olunacağı ifade ediliyor. CHP’li kaynaklar, “Örgütlerde yenilenme sağlanacak. Seçimlere girerken parti örgütlerinin derli toplu girmesi, teşkilatlardaki boşalmanın bir an önce gerçekleşerek taze kanlarla yola devam edilmesi sağlanacak. Bir yenileme gerçekleştirilecek, kongre isteyen teşkilatın da gönlü alınacak” yorumlarını yapıyor.

DENİZLİ ÖRNEĞİ
CHP’deki bu hamle, akıllara 2018’de Denizli’de yaşanan olayı getirdi. CHP’de eski milletvekili Ali Rıza Ertemur, 31 Aralık’ta il başkanı seçilmiş, erken seçim kararı alınmasıyla 3,5 ay sonra milletvekili adayı olabilmek için istifa etmişti. Olay, partinin genel merkezinde bile büyük tepki çekerken, Ertemur, o seçimde milletvekili listesinde yer alamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı