REKLAMI GEÇ

CHP eğilim yoklaması yapıyor

CHP eğilim yoklaması yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için eğilim yoklaması yapıyor. Her iki ilçe örgütünün üyeleri oy kullanmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2014 Cumartesi, 10:52

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Pamukkale ve Merkezefendi ilçe örgütlerinin üyeleri, belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında oy verme işlemi saat 8:30’da başladı, 17:00’da sona erecek. Pamukkale ilçe örgütünün 3 bin 240, Merkezefendi ilçe örgütünün ise 2 bin 933 üyesi bulunuyor.

SIRALAMA FERMUAR YÖNTEMİ İLE OLACAK?

Eğilim yoklamasında üyeler en az 8, en fazla 16 belediye meclis üyesi adayının ismini işaretleyebilecek. Aday sıralaması belirlenirken “fermuar yöntemi” adı verilen sistem uygulanacak.

Üyelerin seçtiği isimler, 37 meclis üyesi adayı belirlenirken, en fazla oy alandan en az oy alana doğru sıralanacak. Seçim kuruluna teslim edilecek 37 kişilik nihai listede üyelerin belirlediği adaylar 1-3-5-7 olarak devam eden tek sayılı hanelere yerleştirilecek. Kontenjan adayı olmak için başvuran aday adayları ise parti örgütü tarafından 2-4-6-8 olarak devam eden çift haneli yerlere yazılacak.

Bu yöntemle meclis üyesi adaylarının sıralamasının yarısını örgüt üyeleri, yarısını da örgüt yönetimi belirlemiş olacak. Kontenjan adayı olmak için başvuran aday adayları eğilim yoklamasına girmiyor.

Merkezefendi’den kontenjan adaylığı için 25, ön seçim yarışına girmek için 23 başvuru yapıldı. Pamukkale’den ise 24 isim kontenjan, 25 kişi de ön seçime girmek için başvuruda bulundu.

Yurtseven: Denizli’yi AKP’den temizleyeceğiz

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven,  CHP’de demokrasi şöleni yaşandığını dikkat çekerek, “Buradaki yarış, bir demokrasi şölenidir. Parti tabanının iradesinin belediye meclisine yansımasıdır. Biz ‘hep belediyeleri halkla birlikte yöneteceğiz’ diyoruz burada bunun somut örneğini yaşıyoruz. AKP’yi önce evimizden, sonra sokağımızdan, mahallemizden, ilçemizden ve  Denizli’den temizleyeceğiz. 30 Mart’ta bahar şölenine hazırız” dedi.

Tabu:   Katılım sevindirici

Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ise sonuçların saat 17.00’da sandıkların açılmasıyla birlikte ilan edileceğini belirterek, “Belediye meclis adaylarımızı belirlemek üzere 3 bin 342 üyemiz sandık başına gidiyor.  Parti tabanının iradesi sandığı ve belediye meclisine yansıdığı,   çoğulcu katılımın sağlanması için gerçekleştirdiğimiz eğilim yoklaması, demokrasinin gereğidir. Oy kullanma iylemi saat 17.00’a kadar devam edecek. Katılım sevindirici” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı