REKLAMI GEÇ

“Bu drama sessiz kalamayız”

“Bu drama sessiz kalamayız”

Gazze’de yaşanan katliamlara karşı sessiz kalınamayacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli İl Sekreteri Hakan Kıyak,” İsrail’in yaptığı bu insanlık dramına karşı asla sessiz kalamayız, barış görüşmelerinin başlaması için tüm diplomatik girişimlerde bulunulmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 12:34

CHP Denizli İl Sekreteri Hakan Kıyak, Gazze’de yaşanan katliama karşı Türkiye’nin artık diplomatik girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladığı açıklamasında, “Gazze’de yaşananlar sadece İsrail ile Filistin arasında devam eden savaştan ibaret değildir, bu aslında bir sonuçtur. İslam dünyasında yaşayanların ,aynı dine inanmalarına rağmen, mezhep farklılıkları nedeniyle Müslümanların birlik olamamaları ,kendi aralarındaki mezhep savaşları nedeniyle birbirlerini yıpratmaları ve batılı emperyalistlerin bu oyunu çok iyi kullanmalarının bir sonucudur” dedi.

İsrail’in Gazze’de hastanelere saldırarak insanlık suçu işlediğini belirten Kıyak, açıklamasına şöyle devam etti:
“İsrail’in yaptığı bu insanlık dramına karşı asla sessiz kalamayız, barış görüşmelerinin başlaması için tüm diplomatik girişimlerde bulunulmalı derhal büyükelçimizi geri çağrılmalı İsrail büyükelçisini de sınır dışı etmeliyiz. Gazze katliamı için 3 gün yas ilan eden TC hükümeti 13 yıldan bu yana yüz binlerce çoluk çocuğun katledildiği Irak Suriye gibi diğer katliamlara neden sessiz kalmıştır. Bu duyarlılığımız sadece Gazze ile sınırlı kalmamalı tüm mazlumların yanında olmalıyız. Yanı başımızda devam eden Suriye dramına, Irak’taki İşid katliamlarına da aynı şekilde tepkimizi koymalıyız”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı