REKLAMI GEÇ

CHP Gençlik Kolları, engelliler için off-road yarışı düzenledi

CHP Gençlik Kolları, engelliler için off-road yarışı düzenledi

CHP Denizli Gençlik Kolları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bir etkinliğe imza attı. CHP’li gençler engelsiz off-road yarışı düzenledi, engelli gençler co-pilot oldu, büyük bir macera yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2020 Perşembe, 17:13

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. CHP Denizli Gençlik Kolları da farklı bir etkinliğe imza attı.

CHP’li gençler, “engelsiz yaşam” projesi kapsamında engelsiz off-road yarışı gerçekleştirdi.

Usta sürücülerin özel off-road araçlarında onlara engelli gençler eşlik etti. Yarışta bedensel engelli Muhammet Sevindik (20), Sadık Afyon (39), Hüseyin Özdemir (23), Alper Cabbar (26) ve Servet Oğuzhan Diker (30) co-pilotluk yaptı.

Engelli gençlerin yarış boyunca heyecanları görülmeye değerdi. Yarış sonunda engelli gençlere kupaları verildi, kutulama yapıldı.

Yarış sonunda değerlendirme yapan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında aldığı karar ile 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü ilan ettiğini belirterek, engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.

Odabaşıoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Gençliği olarak ‘engelsiz yaşam’ projemiz kapsamında. Engelsiz off-road düzenledik. Proje kapsamında engelli arkadaşlarımızı off-road pistine götürüp heyecan yaşamalarına vesile olduk. Engelliler Günü’nün kutlanacak bir gün olmadığını, asıl amacın farkındalık yaratmak, bilgilendirmek olduğunu unutmadan, maksadın engelleri kaldırmak olduğunu, bunun da istikrarlı ortak mücadele ile kaldıracağını biliyoruz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmadan asıl engelin fikirlerde ve düşüncelerdeki kötülükler, birbirini anlayamamak, empatik kuramamak olduğunun farkındayız. Adımlarımızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüz ile sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı