REKLAMI GEÇ

Karaca hızlı başladı

Karaca hızlı başladı

CHP’nin doğa haklarıyla ilgili en yetkili ismi olan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca görevine hızlı başladı. Çarşamba günü yapılan ilk MYK toplantısının ardından sorumluluk alanı doğa ile ilgili çalışmalara start veren Karaca, gündemine ilk olarak bugüne kadar çok fazla gündeme getirilmeyen Eskişehir Alpu’da yapılması planlanan termik santrali aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2018 Cumartesi, 15:24

İkinci kez CHP Parti Meclisi’ne önemli bir oyla seçildikten sonra başarısını katlayan ve MYK’ya girerek Doğadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Gülizar Biçer Karaca, çalışmalara hızlı başladı.

CHP’nin doğa ile ilgili en yetkili ismi olan Karaca, çarşamba günü gerçekleştirilen ilk MYK toplantısının ardından gündemine bugüne kadar üzerinde çok fazla konuşulmayan Eskişehir’de yapılmak istenen termik santrali aldı.

Eskişehir’in en verimli tarım arazilerinden olan Alpu’da kurulmak istenen 1541 halı saha büyüklüğündeki santralin, 422 futbol sahası büyüklüğünde de zehir depolanacağını belirten Karaca, gür bir sesle buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Karaca, “Alpu Ovası’nda tarımı yok edecek, hayvancılığı bitirecek, lületaşına zarar verecek, en önemlisi de insan sağlığının tehdit edecek olan termik santrali istemiyoruz” dedi.

Alpu Ovası’nın en verimli tarım arazilerinde her gün 1 milyon 250 bin evin yaktığı kömürün tüketileceğine dikkat çeken Karaca, “Halkımıza zehir kusacak termik santrali istemiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı