REKLAMI GEÇ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Denizli il kongresinde konuştu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Denizli il kongresinde konuştu

CHP Denizli İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi’nde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye’de yapılan anketlerde vatandaşların yüzde 70’inin tek adam rejimine karşı olduğunu belirtti. Özel, kongrelerde kazananların isimler değil CHP olduğunu ve yeni yönetimlerin Türkiye’deki CHP iktidarı için çalışacaklarını aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2020 Pazar, 14:37

CHP Denizli’de İl Başkanlığı Kongresi gerçekleştiriliyor. Kongrede, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partililerin ve adayların konuşmalarına geçidi. Kongrenin Divan Başkanlığı’nı da üstelenen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaptığı konuşmada iki adaya da başarı diledi.

“CHP DEMOKRASİNİN ÖNCÜSÜDÜR”

CHP’nin hala demokrasiyi işleten bir parti olduğunu belirten Özel, “CHP delege seçimlerinde, il ve ilçe seçimlerinde yarışabilen demokrasinin olduğu bir partidir. Kongrelerimizle bunu gösteriyoruz. CHP,  genel başkanının bile seçimli belirleyen Türkiye’deki tek siyasi parti. Bunu Türkiye’nin demokrasisine önemli bir katkı olarak görmek gerekiyor” dedi.

“VATANDAŞ TEK ADAM REJİMİ İSTEMİYOR”

Türkiye geneli yapılan anketlerde insanların tek adam rejimi istemediğinin görüldüğünü aktaran Özel, “Yapılan bütün anketlerde ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı mı, olmamalı mı?’ sorusuna yüzde 70 oranında ‘tarafsız Cumhurbaşkanı istiyoruz’ diyor insanlar. Bu da 16 Nisan’da yapılan, rejime kast eden anayasa değişikliğinin meşru olmadığını gösteriyor.  Seçimin öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılan hukuksuzluklarla seçim sonuçlandı. Seçim sürecinde devletin vali ve kaymakam gibi yetkilileri partililerden daha çok evet için çalıştı. Haksız yere elde edilen OHAL yetkisiyle televizyonların tarafsız yayın yapmaları engellendi. Türkiye tek adam rejimini, bir ailenin ülkeyi yönetmesini istemiyor” diye konuştu.

“İSİMLER DEĞİL CHP İKTİDARI ÖNEMLİ”

Denizli’deki kongre sürecini değerlendiren Özel, kongrede kimin başkan olduğunun değil seçilen başkanın Türkiye’de CHP iktidarı için yapacağı çalışmaların olduğunu ifade ederek, “Bu salondan çıkarken adaylardan birisi diğerinden daha çok oy alacak, diğeri de onun başyardımcısı olacak. Delegeler de öbür gün kime oy verdiğini unutacaklar. Oy veren-vermeyen herkes seçilen bakana ‘benim il başkanım’ diyecek. 2023’e kadar Denizli’de tartışmadan, kavga etmeden, hep beraber CHP iktidarı için çalışacak” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİME DÜNDEN RAZIYIZ

Erken seçime hazır olduklarını belirten Özel şunları söyledi:

“Erken seçime dünden razı bugünden hazırız. Gidin il başkanının odasına girin, kapıyı kapatın ve söyleyeceklerinizi söyleyin. Ama sosyal medyadan birilerine laf vermeyin. Artık seçmen CHP’ye kızını isteyen damada ya da oğluna kız bakar gibi bakıyor. Eskisi gibi değil. Bakacak ve ‘Bundan olur mu’ diyecek. ‘Buna en kıymetli varlığımı emanet edebilir miyim’ diye bakacak bize. Bunlar ‘Türkiye’yi yönetirler mi’ diye bakacak. Bunlar ‘Kavga etmeden, çalmadan çırpmadan adil bir şekilde yönetirler mi’ diye bakacak. Bizde bunları görürse emin olunuz ki 29 Ekim 2023’teki orada oturan cumhurbaşkanıyla Atatürk de bütün Türkiye de gurur duyacak. Bunun için demokratik süreçleri aksatmadan, birilerine laf söz vermeden, kesinlikle parti içinde bir kavga, kargaşa yaratmadan bu partinin bu ülkeyi en iyi şekilde yönetebileceğine olan inancı köpürtelim.” Denizli Haber / AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı