REKLAMI GEÇ

CHP, hakaret içeren paylaşımlar yapan rektör danışmanı hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, hakaret içeren paylaşımlar yapan rektör danışmanı hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, partisine yönelik hareket içerikli paylaşım yapan PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın danışmanı Hüseyin Aslan’ın peşini bırakmıyor. Çavuşoğlu, rektör danışmanı hakkında Başsavcılık’a suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2020 Pazartesi, 14:07

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın danışmanı Hüseyin Aslan, sosyal medya hesabından CHP ve CHP’lilere yönelik ağır hakaret içeren paylaşımlar yapmış, tepkilerin ardından Bağ tarafından görevinden alınmıştı.

CHP, büyük tepki çeken paylaşımları yapan Hüseyin Aslan’ın peşini bırakmıyor. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Başkanları ve il yöneticileri ile Denizli Adliyesi’ne giderek, Aslan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Aslan’ın paylaşımı ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçları işlediğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli Hüseyin Aslan sosyal medya hesabı olan Twitter hesabından ”huseyinaslan32” kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımda, ”100 yıldır devam eden bu illet bu zihniyet…! Zındıka komitesi, deccal ve süfyanın siyasi kurumu, TÜRK’e dinini, dilini, mukaddesatını unutturmaya memur İngiliz maşası, terör ve kaos sevici, darbetör, nerede bir pis iş ve pislik biri var arakasında alçak bu şebeke… #VirüstenBeterChp” şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Adı geçen şahıs bu paylaşımı ile TCK 216 ve devamı maddeleri uyarınca ”halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile ”Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlarını işlemiştir. Bu paylaşımdaki hedef kitle Cumhuriyetin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP ve yüzyıla yakın süredir bu siyasi partiye gönül vermiş milyonlardır. Kendisini kabile asabiyetinin bir temsilcisi olarak gören, rejimin taassubu ve bağnazlığını kendisine vazife edinen, rol kapma çabası içerisindeki bu şahsın, bilimin yuvası olan Pamukkale Üniversitesi’nin en üstündeki makamının henüz birkaç gün öncesine kadar danışmanlığını yapmış olması ayrıca düşündürücü ve üzücüdür.

Bu şahsın satırlarına dökülen kin ve nefretin müsebbibini açık ve net olarak biz ve bizim gibi düşünenler bilmektedirler. Düşmanlığının temelinde ”Türkiye Cumhuriyeti” olan bu şahsın bilmesinde fayda vardır ki; Cumhuriyet Halk Partisi ve milyonlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluş iradesinin ve nihayetinde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrimlerinin yılmaz bekçisidir. Bir kesimi ötekileştiren bu nefret dili cezasız kalmamalıdır.

Şüpheli tarafından yapılan bu paylaşım aynı zamanda Covid19 salgını ile ülkemizin ve dünyanın mücadele ettiği bugünlerde yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi ve neferleri bu zorlu günlerde halkın yanında, içindedir. Millet olarak yek vücut olmamız gereken bugünlerde topluma hizip sokmayı amaçlayan, açık ve net birçok suç unsurunu ihtiva eden bu paylaşımların genel ülke ve dünya gündemi içerisinde hangi amaç için yapıldığı belirsizdir. Yapılan paylaşımın eleştirel sınırları aştığı, düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek türden nefret hakaret dili ihtiva ettiği sarihtir.

Bu nedenlerle şüpheli Hüseyin Aslan hakkında tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygıyla talep ederiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı