REKLAMI GEÇ

CHP, içme suyuna yapılan %20’lik zammı protesto etti

CHP, içme suyuna yapılan %20’lik zammı protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü, Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyuna yapılan ve 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan yüzde 20’lik içme suyu zammını protesto etti. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, “Bu zamla neyin bedelini ödüyoruz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2019 Perşembe, 17:50

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları sırasında “Suya zam yok” denilip seçimlerden yaklaşık 8 ay sonra yapılan yüzde 20’lik içme suyu zammını protesto etti. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan protestoya CHP İl ve İlçe örgütleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yaptığı konuşmada su zammının CHP ve İYİ Parti’nin “Red” oylarına rağmen AK Parti ve MHP’nin “Evet” oylarıyla kabul edildiğini söyledi.

HESABI VERİLSİN
“AK Parti Belediyesi yağma yapıyor”, “Herkes için sağlıklı ücretsiz su”, Su haktır satılamaz” ve “ Sermayeye değil, halka hizmet” yazılı pankartların açıldığı protestoda “Önce zam yok dediler, sonra zam yaptılar” diyen Başkan Akbaba, “Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Suya yapılan zam hangi gerekçelere dayanılarak yapıldı. Maliyetleri ne artırdı. Bunların hesabı açık açık verilebilmeli” dedi.

DAVA AÇILDI
Yapılan su zammı hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Uğur Çizmecioğlu tarafından Denizli Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açıldığını da belirten CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, davanın aldatıcı ve gerçek dışı beyanlar yapıldığı gerekçesiyle açıldığını dile getirdi. Akbaba, “Seçim öncesi suya zam yok dediler. Ama öyle olmadı. Vatandaşa aldatıcı ve yalan beyanda bulundular. Bu kararı biran önce geri çekmeliler. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı