REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu intihar vakalarına dikkat çekti

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu intihar vakalarına dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, son dönemde özellikle ekonomik ve insanca yaşama dair talep ve haklarını yerine getirememesi nedeniyle artan intihar vakalarına dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2020 Pazartesi, 17:37

Denizli’de son 3 günde 4 intihar vakasının meydana geldiğini ve intihar olaylarının her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Denizli’de son 1 yılda basına yansıyan intihar vakalarında ciddi artış gözlemliyoruz. Bunların büyük bölümü de ekonomik nedenlerle. Denizli’de son 3 günde 4 intihar olayı yaşandı. İnsanlar kendilerine çocuklarına kıyafet alamıyor, pazara çıkamıyor, çocuklarının okul masraflarını karşılayamıyor, zaruri ihtiyaçlarının faturalarını dahi ödeyemiyor. 300 dolarlık asgari ücretle 1 ay geçinmeye çalışan aileler, çocuklarının barınma beslenme, sağlık ve sosyal yaşam haklarını karşılayamaz duruma geldiler. Sorunlar üst üste gelip, içinden çıkılmaz duruma gelince vatandaşımız da çözümü maalesef intiharda buluyor” dedi.

Yaşama hakkının en temel insan hakkı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Sosyal devletin en önemli görevlerinden birisi insanların insanca, insan onuruna yakışan bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. 18 yılda Türkiye yazar kasa atan vatandaştan intihar ederek sorunlardan kurtulmaya çalışan vatandaş haline gelmeye başladı. Geldiğimiz nokta çok acı verici bir haldedir. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Maalesef yandaş medya ve hükümet hala intiharların psikolojik nedenlerle gerçekleştirildiğini öne sürüyor. Hükümet, insanların ölümünden kendini sorumlu tutmamak için türlü türlü senaryoya başvuruyor. Sürekli gündem değiştirmek için farklı operasyonlar yapıyorlar. Türkiye’nin gerçeğini görmezden geliyorlar. Şu anda ülkemizin gerçeği, intihar eden vatandaşlardır. İnsanlar aç kaldığı için, iş bulamadıkları için, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için canlarına kıyıyorlar” dedi.

CHP iktidarında aile sigortasının uygulamaya geçirileceğini belirten Çavuşoğlu, “Biz aile sigortasını hayata geçirdiğimiz zaman, kimse böyle bir açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalmayacak. Türkiye şu anda intihar edenlerin ülkesine dönüşmüş durumda. Her ay onlarca insan intihar ediyor, bunu görüp tedbir almak lazım. Yoksa intiharları psikolojik gerekçelere bağlayarak işin içinden çıkamazsınız. Hükümet, bu şekilde işin içinden çıkamaz” diye konuştu.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 30 Eylül 2020, 07:02

Git benim başım kalabalık diyecek mısınız bu bir örnek intiharlar üzerinden ne size ne de Akp ye laf çakma yarışına girişilmez.

Bilal   -  Bağlantı 30 Eylül 2020, 06:59

Kaynaklanan ölümlü vakalar Siz İkditara geldiniz diyelim böyle vatandaş olarak ben size yazı ile borcumun çok ödeyemiyorum desem yardım eder mısınız hemen bankaya arayıp istediğim şekilde kolaylıkla borcumu ödeyebilecek miyim yoksa…

Bilal   -  Bağlantı 30 Eylül 2020, 06:56

Amerika ya Fransaya Almanyaya önermek gösterdiniz yardımlarda ama Erdoğan ilk başta söyledi söyleyeceğine siz oraya fazla dinleyememişsiniz sanırım gidin bir daha dinleyin Ayrîca intiharlar için de Ekonomi olsa dahi bile düzensiz harcamadan

Bilal   -  Bağlantı 30 Eylül 2020, 06:54

Iyi de gardaş Devletin bütçesi kadar Vatandaşlara yardım etmedi mi zenginden aldı yardıma muhtaçlara vermedi mi Erdoğan bu pandemi sürecinin ilk başında söyledi Devletler kendi bütçe seviyelerine kadar yardım yaparlar sizler ise gülüştünüz .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı