REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu’ndan zam tepkisi

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu’ndan zam tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, son günlerde birbiri ardına gelen zamlara tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Halkımız, zor gününde yanında olmayanın hesabını sandıkta soracak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2021 Pazartesi, 10:39

Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatlarının son 3.5 yılda yüzde 122 arttığına dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Aynı dönemde TÜİK’in hesapladığı enflasyon oranı yüzde 53,13. Emeklilerimiz, memurlarımız, bu ay zam alacaklar ama alacakları zam daha ceplerine girmeden kat be kat fazlasıyla çıktı. Hangi memur, hangi emekliye son 6 ayda yüzde 20 oranında zam yapıldı? Artık yeter. İktidarlar vatandaşın refahı için kararlar alır. Vatandaşı artık müşteri olarak görmeyin” dedi.

Doğalgazda da durumun elektrikten farklı olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Doğalgazda her ay düzenli olarak yapılan zamlar yeterli olmamış olacak ki yüzde 12 daha yaptılar, akaryakıta neredeyse her ay zam yapılıyor. Tek adam rejiminin ülkemizi getirdiği durum ortada. Hayatın normale döneceğinin açıklandığı 1 Temmuz günü gelmeden, zam haberi geldi. Pandemi döneminde birçok vatandaşımız işinden olurken, çok sayıda esnafımız da kepenk kapattı. Vatandaşımızın zam yağmuru altında beli büküldü, faturalarını ödeyemez duruma geldi. Maaşlarda yapılan artış; emeklinin, memurun cebine girmeden şirketlerin kasasına gidiyor. Halkımız, zor gününde yanında olmamanın hesabını sandıkta soracaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı