REKLAMI GEÇ

CHP İl Danışma Kurulu “Hedef 2019” sloganıyla toplandı

CHP İl Danışma Kurulu “Hedef 2019” sloganıyla toplandı

CHP İl Danışma Kurulu “Hedef 2019” sloganıyla toplandı. Buluşmada partililere seslenen İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, 2019’a giden yolda üyelerin fikirlerinin çok önemli olduğunu söyledi, çok sert sosyal medya uyarısı yaptı. Ertemur, “Burada konuşmayıp sosyal medyada klavye başında ahkam kesenler bedelini öderler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2018 Pazar, 16:28

CHP’de başlatılan danışma kurulu buluşmaları devam ediyor. 19 ilçede düzenlenen toplantıların son halkası olan İL Danışma Kurulu Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eski il başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, kongreleri ve kurultayları tamamladıklarını, yaptıkları tüzük kurultayı ile de yeni bir yol haritası çizdiklerini belirtti.

“2019 İÇİN NE YAPABİLİRİZ?”
2019’a hazırlık sürecinde danışma kurulu toplantılarına büyük önem verdiklerini belirten Ertemur, “Bu toplantılarda örgütlerimizin sorunlarını tespit ediyor, çözüm yollarını tartışıyoruz. Buluşmalarımızın ana teması 2019 için ne yapabiliriz. Sizlerin burada yapacağınız öneriler, partimizin Denizli’deki yol haritasını belirleyecek” dedi.

“AKP’NİN TEK ADAM REJİMİNE SON VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
2002-2018 aralığında AKP’nin Türkiye’ye neler kaybettirdiğinin ortada olduğunu anlatan Ertemur, “Ama bizim AKP’yle işimiz yok. Biz onların yarattığı faşizan düzeni yıkmak için buradayız. Onların tek adam rejimine son vermek için mücadele ediyoruz. Bunun için de tüm örgütlerin hedefe kilitlenmesi gerekiyor” dedi.

“SOSYAL MEDYADA DEĞİL, BURADA KONUŞUN”
Eleştirilerin bu toplantılarda yapılması gerektiğini savunan Ertemur, “Sanal dünyada değil, burada konuşmalıyız. CHP’nin, halkın iktidarı için ne söyleyeceksek, burada söyleyelim. Burada küsme, darılma olmaz. Ama burada konuşmayıp, sosyal medyada konuşanlar, bilsinler ki bunun bedelini öderler” dedi.

Ertemur’un konuşmasının ardından salonda bulunan üyelere söz verildi. Eski İl Başkanlarından Ali Kavak ile başlayan üye konuşmaları, Ertemur’un özellikle yönetici olmayan üyelere öncelik verileceği açıklamasının ardından devam etti. Bir çok üye söz aldı, 2019 sürecinde neler yapılabileceğini anlattı, öneriler sundu.

ÇAVUŞOĞLU: “ŞAHSİ ÇIKARLAR BİR KENARA BIRAKILMALI”
Son kongrede Ertemur ile yarışan ve kaybeden eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu konuşmasıyla salondan sık sık alkış aldı. CHP’lilerin söylem üretmekte sıkıntı çekmediğini, ancak bunu eyleme geçirme konusunda problemler yaşandığını belirten Çavuşoğlu, birlik olmanın, bir olmanın önemini anlattı.

Çavuşoğlu, “Kongreden sonra başkana ‘emrine amadeyim’ dedim. ‘Beni tepe tepe kullanabilirsin’ dedim. Bu ekibin lideri Ali Rıza Ertemur’dur. Şahsi beklenti içinde olmazsak, ben olmazsam olmaz demezsek başarabiliriz. Biz kimin başkan olduğuyla değil, CHP’nin iktidar olup olmadığıyla ilgilenmeliyiz” dedi.

Geçmiş hesaplaşmaların artık bırakılması gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, “Biz bir türlü geçmişin hesaplarını bitiremiyoruz. Dün dünde kaldı cancazım, artık yeni şeyler söylemek lazım. Eğer unutmazsak, yaraları saramayız. Güzel bir Türkiye kuramayız” dedi.

KARACA: “2019 İÇİN BİR MİLAT”
Bugünün CHP Denizli için bir milat olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bu tür buluşmaların parti için dinamiğini artırması adına önemli olduğunu söyledi.

Karaca, “İl Danışma Kurulu toplantımızda CHP’nin 2019 hedefine inanmış insanların bir arada olması bizim için büyük umut vadediyor. Ülkemizde umutların tüketilmeye çalışıldığı, biz olma duygusunun örselendiği, korku imparatorluğunun yerleştirilmeye çalışıldığı böyle bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne umut bağlamış kitlenin burada olması için bizim için önemli. Daha önce 19 ilçemizde danışma kurullarını gerçekleştirdik. Bugün burada, 2019’da hem yerelde, hem de genelde iktidara giden süreçte nasıl bir çalışma gerçekleştireceğini, kitlelere giderken nasıl bir ifade geliştirileceğini hep birlikte konuşacağız. 2019 CHP için, ülkemiz için ben değil biz olma duygusunun yaşanabileceği, bu coğrafyada birlikte yaşayabilme duygusunun güçleneceği bir süreç olacağına inanıyorum. Bu ülke hepimizin. Sen, ben yok biz varız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı