REKLAMI GEÇ

CHP il kongresinde iki aday yarışacak, kulislere göre şansları eşit

CHP il kongresinde iki aday yarışacak, kulislere göre şansları eşit

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan il kongresi öncesi Mahir Akbaba ve Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun çalışmaları sürüyor. Parti kulislerinde her iki adayın başa baş bir yarış çıkaracağı öngörülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2020 Cuma, 08:30

Denizli’de ilçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, il kongresine hazırlanıyor. Partinin yeni dönem il başkanını belirleyecek kongre, 16 Şubat’ta EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

633 DELEGE SANDIK BAŞINA GİDECEK

Geçtiğimiz ay tamamlanan ilçe kongrelerinde seçilen 600 il delegesi yeni dönemde yönetimi belirlemek için sandık başına gidecek. Doğal delege olan Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar’ın yanı sıra 24 kişilik il yönetim kurulu ile 9 kişilik disiplin kurulu üyeleri de kongrede oy kullanma hakkına sahip olacak.

ESKİ BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU İLE MEVCUT BAŞKAN AKBABA YARIŞACAK

Başkanlık yarışı, il başkanlığı görevini adaylığı nedeniyle istifa eden Ali Rıza Ertemur’dan devralan Mahir Akbaba ile il eski başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu arasında geçecek. Partide şu ana kadar bir başka adaylık açıklaması olmadı. CHP’de üçüncü bir adayın ortaya çıkma ihtimaline de zayıf gözle bakılıyor.

ADAYLAR ÇALIŞIYOR

Adayların seçim çalışmaları da devam ediyor. İl Başkanı Mahir akbaba kısa süre önce seçim bürosu açarak çalışmalarını bu merkezde yoğunlaştırdı. Çavuşoğlu ise ekibi ile birlikte uzun zamandır kendi seçim üssünde çalışmalarını sürdürüyor.

KİM KAZANIR?

Her iki aday da kongre delegelerini markaja alırken diğer taraftan da görev alacak kurulları belirlemek için çalışmalar yürütüyor. CHP kulislerinde seçimlerin başa baş geçeceği her iki adayın da çalışkan bir seçim çalışması yürüttükleri kaydediliyor ve ‘bu seçimler kafa kafaya gider’ yorumları yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı