REKLAMI GEÇ

Denizlili gençler Kılıçdaroğlu’nun markajında

Denizlili gençler Kılıçdaroğlu’nun markajında

Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulacağı 16 Nisan’daki referandum öncesi siyasi partiler harekete geçerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenlere mektupla ulaşıp, “Demokrasi, parlamenter sistem ve cumhuriyetimi koruyalım” diyecek. Kılıçdaroğlu, Denizli’de ilk kez oy kullanacak olan 18 yaşındaki 20 binin üzerindeki gence bu mektupla ulaşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 10:46

CHP referandum öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bir yandan referandum sürecinde görev yapacak ekiplerin oluşturulması için geçmiş dönemlerde görev yapmış tüm yöneticileri mektupla Ankara’ya davet ederken, bir yandan bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlere ulaşmaya hazırlanıyor.

CHP Merkez İlçe Başkanı Sedat Demirci, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli’de ilk kez oy kullanacak olan 20 binin üzerindeki seçmene mektup göndereceğini, bu mektupların çoğunun postayla adreslere ulaştırılacağını, bir bölümünün ise, örgütler tarafından elden teslim edileceğini söyledi.

Demirci, Kılıçdaroğlu’nun gençlere çağrıda bulunarak, “Demokrasi, parlamenter sistem ve cumhuriyeti koruyalım” çağrısında bulunacağını söyleyerek, “Bu referandum parti oylaması değildir. Ortada partiler üstü bir durum var. Başta gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesimine vatan ve bayrak aşkına referandumda ‘Hayır’ oyu kullanmaları için çağrılarımızı aralıksız yineleyeceğiz. Kılıçdaroğlu’nun gençlere göndereceği mektubun etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

AĞIR TOPLARA MEKTUPLA DAVET GELDİ
Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerde Parti Meclisi üyeliği, milletvekilliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan isimlere 26 Ocak Pazar günü saat 13.00’te CHP Genel Merkezi’nde yapılacak olan toplantı için mektupla davet gönderdi.

Mektuplar muhataplarına ulaştı. “Değerli yol arkadaşım” diye başlayan mektupta Kılıçdaroğlu özetle, “Anayasa’da değişiklik yapılması halk oylamasına sunulacak. Milletin kayıtsız şartsız hakimiyetinin kaldırılması amaçlanmaktadır. Bizler, bu referandum sürecinde cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve parlamenter sistemimizi korumak için sorumluluk üstlenmeliyiz. Amacımızı gerçekleştirmek için de koordineli çalışmalıyız. Sorumluluk üstlenip, çalışmak isteyen yol arkadaşlarımızı 26 Ocak’ta Ankara’ya bekliyorum” dedi.

“NE GÖREV VERİLİRSE HAZIRIZ”
Kılıçdaroğlu’nun mektup gönderdiği isimlerden olan CHP Denizli eski milletvekillerinden Ali Rıza Ertemur, “Genel başkanımızın mektubu elimize ulaştı. Bu ülke ve halk adına partimiz bize ne görev verirse, ülkenin hangi bölgesinde görevlendirirse biz hazırız. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Pazar günü Ankara’da olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı