REKLAMI GEÇ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, il merkezinin açılışını yaptı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, il merkezinin açılışını yaptı

CHP’nin yeni il binası, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılışta sevgi gösterileriyle karşılanan ve katılımcılara seslenen Kılıçdaroğlu, “Önce binayı aldık, sırada Denizli Büyükşehir Belediyesi var” diyerek Denizli teşkilatlarına hedeflerini gösterdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2017 Perşembe, 18:12

Bir dizi programa katılmak üzere Denizli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işadamları, sanayiciler ve Denizli’nin kanaat önderleriyle buluşmasının ardından yapımı tamamlanan CHP İl Merkezi’nin açılışına katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandığı açılış töreninde ilk konuşmayı İl Başkanı Teoman Sancar yaptı. Konuşmasına “Yerel seçimlerde mazbataları alıp, büyükşehre bayrak dikecek binanın açılışına hoş geldiniz” diyerek başladı.

Hep inandıklarını ve doğru yolda yürümeye çalıştıklarını belirten Sancar, ”Daha dün elleriyle rabia işareti yapanlar, bir şeyi anlayamadılar. Bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ne vatan vardı, ne yatan vardı. Bunu kimse unutmasın. Bu bina tüm Denizli’nin bir arada olacağı, huzurun, özgürlüğün, birliğin ve beraberliğin merkezi olacak. Bu binada yalnızca AKP ile değil, hırsızlarla, yolsuzlarla mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güzel bir binayı yaptıklarını, sıranın Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni almaya geldiğini söyledi. Denizli’yi hem Türkiye, hem de dünya markası yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda öncelikle kadınlara ve gençlere güvendiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Her eve gireceksiniz, herkese anlatacaksınız. Denizli insanı malı götürmeyi bilmez, mal üretmeyi bilir, çalışır, mücadele eder. Kendi iç dinamikleriyle büyüyen bir kent Denizli. Devlet yatırım yapmıyor, alın teri dökerek üretiyor. Biz de sonuna kadar, Denizli’yi bir marka haline getirinceye kadar destekleyeceğiz” dedi.

“HERKESLE KAVGALI TÜRKİYE UMUT YARATMAZ”
Herkesle kavgalı bir Türkiye’nin umut yaratmayacağını belirten CHP Lideri, “Türkiye’yi dünyada saygın kılan tek kişi var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Savaş meydanlarından geldi, savaşın acımasızlığını, aynı zamanda barışın kıymetini biliyordu. Savaşı bitirdi, ‘ben uygar dünyanın bir parçası olacağım, ben savaşı değil yurtta barış dünyada barışı savunacağım’ dedi. Türkiye’yi dünyada saygın bir hale getirdi. Herkesle barış içinde, huzur içinde birlikte olmalıyız. Hiçbir ülkeyi dost düşman diye ayırmayacağız. Öncelikle kendi ülkemizin çıkarlarını düşüneceğiz. Bunun için barış ve dostluk her şeyin üstündedir” dedi.

ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ecevit’i eleştirmesine de sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Adamın biri Ecevit’in yaşı ve hastalığı üzerinden milliyetçiliğini sorguluyor. Ecevit’in milliyetçiliği Akdeniz’in sularına, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına yazılmıştır. Bir insan haddini bilmeli. Makamı yukarıda olabilir, önce ağzından çıkanı bilecek. Gelsin karşıma. Gelemez çünkü biz haklıyız, bunun için güçlüyüz. Biz haklı olduğumuz için meydan okuruz. Sen toplarsın valileri Ecevit’i eleştirirsin. Sen milliyetçiysen Ege’deki adaları Yunanistan işgal etti, sesin çıkmıyor” diye konuştu.

“KADINLARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak seçimlerin iki anlam taşıdığını, bunlardan birinin tek adamlık, diğerinin demokrasi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Biz demokrasiden yanayız. Demokratik yaşam kadar güzel bir şey yok. Demokrasiyi kaybedersen en büyük zararı bu ülkenin kadınları görecek. Onun için kadınlara güveniyorum. Nerede yaşarsanız yaşayın, demokrasiyi savunun. Kadınlar mücadele ettiği sürece yanlarında olacağım, her türlü katkıyı vereceğim” dedi.

Erkeklere de seslenen Kılıçdaroğlu; “Çalışıyorsunuz, alın teri döküyorsunuz. Meslek grupları önemli değil, hayatın bir yerinde mücadele ediyoruz, alın teri döküyoruz. Bir ülkede demokrasi varsa ülke gelişir. Ülkenin hapishanelerinde gazeteciler, yazarlar, masum insanlar olmaz. Bir gecede çıkan KHK ile öğretmenler görevden alınmaz. Bu ülkeyi kuranlar bize teslim ettiler, çocuklarımız onuruyla yaşasın diye şehit oldular, gazi oldular. Bizim de çocuklarımıza borçlarımız var. Özgürlük merkezli güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz” diye konuştu.

“SIRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE”
Binayı aldıklarını, sırada Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Büyükşehri aldığımızda kırsal kesimle büyükşehir nasıl çalışır onu göstereceğiz. CHP iktidarında kırsal kesimin ürünlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi değerlendirecek. İzmir’e bakın, Aydın’a bakın. Çiçek mi alınacak, süt mü alınacak. Kooperatif ile bağlantıya geçiliyor, sütler şişeleniyor, 0-6 yaş çocuğu olanların evlerinin kapısına bırakılıyor. Bunu Denizli’de de yapacağız. Bunu sizin gücünüzle, halkın gücüyle yapacağız” dedi.

Konuşmasının ardından Çivrilli bir çiftçi tarafından hünnap ikram edilen Kılıçdaroğlu, “Dikkatinizi çekerim bu bir ayakkabı kutusu değil” dedi, kalabalıktan yoğun alkış sesleri yükseldi.

KURDELA KESİLDİ, GÜVERCİNLER UÇURULDU
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra CHP İl Merkezi’nin açılış kurdelasını kesti. Kılıçdaroğlu, barış güvercinleri uçurdu, İl Başkanı Sancar ve beraberindekiler ile birlikte binayı gezdi, bilgi aldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Çal’a geçip, Şehit Uzman Çavuş Muhammet Arıkan’ın ailesini ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu daha sonra Denizli’den ayrılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı