REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi Kongresi sürüyor

CHP Merkezefendi Kongresi sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Kongresi sürüyor. Sedat Demirci ile Levent Özel’in ilçe başkanılğı için aday olduğu Kongre Bera Palas’ta gerçekleştirildi. Kongrede 399 delege oy kullanacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2015 Pazar, 17:05

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü 2. Olağan genel kongresini gerçekleştirdi. Bera Palas’ta yapılan kongreye, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağı, Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, delegeler ve partililer katıldı.

Başkanlığını Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağı’nın yürüttüğü Divan üyeliğine ise Merkezefendi Belediye meclis Üyesi Ayşe Doğan, Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Şeniz Doğan ile Özgür Savaş Bayar getirildi.

CHP’NİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ
Merkezefendi İlçe Başkan adayları Sedat Demirci ile Levent Özel, yaptıkları konuşmalarda, kongrenin kazananı kim olursa olsun birlikte CHP’nin iktidarlığı için çalışacaklarına söz verdi.

Sedat Demirci, bu kongrenin CHP’nin iktidarı için verilen bir start olarak kabul edilmesi gerektiği belirterek, “Seçilmem halinde, kongre sonrasında seçim çalışmalarına başlayacağız. Önce Merkezefendi ilçe belediye başkanlığını sonra da CHP’nin iktidarlığı için çalışacağım” dedi.

Levent Özel ise, CHP’nin iktidarlığının yerel yönetimleri olmaktan geçtiğini söyleyerek, “Kongrede kaybetsem bile, ilçe örgütümle birlikte el ele CHP’nin iktidarlığı için çalışacağıma söz veririm. Ben inanıyorum ki, CHP’nin iktidarı, önce ilçe belediyelerini almaktan geçiyor. O nedenle, kongre sonrası seçim çalışmalarının da startını vereceğim” diye konuştu.

BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ ÖTEKİLEŞTİRME VE KÜSKÜNLÜKLER
Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan partililer, Merkezefendi ilçe örgütü ile il yönetiminin çalışmalarını eleştirdi. Partililerin hedefinde ise CHP İl Örgütü vardı. Yıldırım Aycan’dan Merkezefendi İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Teoman Sancar’a Milletvekili adaş adaylarından 1 Kasım Genel Seçimlerine aday olarak giren Azmi Ermiş’e kadar çok sayılı partili yaptıkları konuşmada, seçimleri kaybedenlerin ötekileştirildiğini ileri sürdüler. İl Örgütü’nün bu davranışının ise küskünlüklere neden olduğu ileri sürülerek, aynı hataların yeniden tekrarlanmaması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi çağrısında bulundular.

2019’DA İKTİDARIZ
Divan Başkanı Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağı, zor ve adaletsiz bir ortamda gerçekleştirilen 1 Kasım Genel Seçiminde yüzde 25’lik oy oranını korumasının büyük başarı olduğunu dikkat çekerek, “1 Kasım’da CHP kaybetmedi. 1 Kasım seçimleri zorlu ve adaletsiz bir seçimdi. Buna rağmen yüzde 25 oy orunumuzu koruduysak, önümüzdeki ilk seçimde iktidar olacağız demektir. Ancak, biz inancımızı kaybetmeyelim. Birlik ve beraber hareket edelim. Küskünlükler olmasın. Biz birbirimizi sevelim yeter” dedi.

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. 399 delege oy kullanacak.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı