REKLAMI GEÇ

CHP oyların yeniden sayılması için YSK’ya başvurdu

CHP oyların yeniden sayılması için YSK’ya başvurdu

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimlerine ilişkin oyların yeniden sayılması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu. Büyükşehir başkan adayı Kazım Arslan da YSK’ya itiraz için hazırlık yaptığını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2014 Pazartesi, 17:17

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven imzasıyla YSK’ya gönderilmek üzere Denizli İl Seçim Kurulu’na verilen itiraz dilekçesinde, oy torbalarının açıldığı, bazı tutanakların değiştirildiği iddia edilerek, şöyle denildi:

“30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili Denizli/Merkezefendi ilçesindeki ıslak tutanakları ile Seçim Kurulu tutanaklarının çelişkili olması ve yasa gereği Seçim Kurulu’nun önünde açılması gereken mühürlü oy torbalarının mühürleri dışarıda sökülerek açılması, bazı tutanakların da burada değiştirilip yeniden yazılmasını gerekçe göstererek İlçe ve İl Seçim kurullarına yaptığımız itirazlar reddedildi. Seçimlere şaibe bulaşmaması için oyların yeniden sayımı talebimiz de geri çevrildi.

Merkezefendi 1 ve 2 nolu seçim kurullarına ıslak tutanaklar ile Seçim Kurulu’nun tutanakları arasında ciddi çelişkiler olduğuna ilişkin itirazlarımızın bazıları kabul görmüş ve siyasi partilerin aldıkları oylarda düzeltme yapılmak zorunda kalınmıştır. Aynı şekilde Seçim Kurulu’nun bahçesinde mühürleri sökülerek açılan oy torbaları ve burada değiştirilen tutanaklara ilişkin çektiğimiz fotoğraflar şaibelerin delili niteliğindedir. Bu durum tam bir kanunsuzluk halidir.

Nitekim Ağrı İl Seçim Kurulu kararıyla yırtık bir oy torbası yüzünden seçim iptal edilmiş ve yenilenmesine karar verilmiştir. Bu gerekçe bile fotoğraflarla belgelenen Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki oyların yeniden sayımına dayanak oluşturmaktadır.

Tüm bu nedenler yüzünden Denizli/Merkezefendi ilçesindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliğine ilişkin oyların yeniden sayılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz.”

İŞTE O DİLEKÇE

ic

ARSLAN DA BAŞVURU YAPACAK
Bu arada CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan da YSK’ya itiraz dilekçesi vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Arslan, sandık güvenliğinin olmadığı, bilgisayar kayıtları ile tutanakların farklı olduğunu, kanunsuzluklar tespit ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı