REKLAMI GEÇ

Karaca: Hükümet başkanlık adı altında sürekli OHAL istiyor

Karaca: Hükümet başkanlık adı altında sürekli OHAL istiyor

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, artan terör saldırılarından hükümetin tutumuna, Eğitim-Bir-Sen’in açıkladığı rapordan başkanlık sistemine geniş bir yelpazede değerlendirmeler yaptı. Hükümetin artan teröre karşı ciddi bir planının, bir tedbirinin olmadığını söyleyen Karaca, başkanlık sistemi adı altında istenenin de sürekli OHAL hali olduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2017 Cumartesi, 12:10

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yeni yıla ilişkin barış ve huzur dileklerinin 2017’nin ilk saatlerinde çok büyük bir acıyla son bulduğunu anlatan Karaca, “Yılbaşı gecesi Ortaköy’de bir katliam yaşadık. Ardından İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen terör saldırısını, bir katliamı kıl payı kahraman polisimizin canı pahasına önlediği menfur saldırıyı yaşadık. Öncelikle yaşamını yitiren tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine ülkemize başsağlığı diliyorum. İnsanlarımız gerici, barbar bir anlayış tarafından, yılbaşını kutladıkları için, bir yeniye merhaba dedikleri için, yaşam biçimlerinden ve tercihlerinden dolayı hedef alındılar” dedi.

“HÜKÜMETİN TERÖRE KARŞI CİDDİ BİR PLANI YOK”
Türkiye çok uzun süredir artan ve çeşitlilik gösteren bir terör tehdidi altında olduğunu dile getiren Karaca, “AKP’nin yanlış dış politikası Ortadoğu’nun terör iklimini Türkiye’nin içerisine taşıdı, günlük hayatımızın bir parçası yaptı. Bu terör dalgası karşısında en temel görevi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak olan hükümet ise terör dalgası karşısında kınamak ve hamaset yapmak dışında maalesef hiçbir şey yapmıyor. Türkiye’de bugün hiç kimse başına bir şey gelmeyeceğinden emin olarak güne başlayamıyor. Bir korku iklimi içerisinde yaşıyoruz. Hükümetin IŞİD, EL NUSRA gibi örgütlerin Türkiye içindeki hücrelerine ve faaliyetlerine karşı vatandaşlarımızı koruyacak ciddi bir yaklaşımı, bir planı ve tedbiri hala yok” dedi.

“YAŞANAN SIRADAN BİR TERÖR OLAYI DEĞİL”
Ortaköy’deki katliamın Türkiye’de yaşanan terör iklimi bakımından bir dönüm noktası olduğunu anlatan Gülizar Biçer Karaca, “Şunun açıkça bilinmesi gerekiyor: Bu yaşanan sıradan bir terör olayı değil, laik yaşam biçimi hedef alınmış olan bir terör olayı. Bu tür terörle sadece güvenlik tedbirleri alınarak başa çıkılamaz. Mutlaka güvenlik tedbirleri alınmalı, mutlaka can güvenliğimiz sağlanmalı. Ancak biliyoruz ki; bu terörle mücadelenin tek bir yolu var, o da laikliğe sahip çıkmak. Oysa bugün Türkiye’de laikliğe sahip çıkanlar doğrudan hedef alınıyorlar. İşte asıl tehlike Türkiye’nin çimentosu olan laikliğe yapılan bu saldırıdır. Halk evleri üyesi iki genç AKP rejimi tarafından anayasanın değiştirilemez hükmü olan laikliği savundukları için tutuklandılar. Yılbaşı gecesi insanlarımızı katledenler, bu katliamı uluorta övenler, havaalanında polis kontrolündeki apronda linç girişiminde bulunanlar ellerini kollarını sallayarak toplumun içerisinde gezerken, laiklik isteyenler, ‘Biz ülkemizi gericiliğe teslim etmeyeceğiz’ diyenler tutuklandı” diye konuştu.

“EĞİTİMİN TEK SORUNU ATATÜRK DEVRİMLERİYMİŞ”
“Ülkenin terör batağında, kutuplaştırma siyaseti ile vicdani ve insani değerlerin örselendiği bir ortanda Eğitim-Bir-Sen denilen bir sendikanın tek derdinin, eğitimin tek sorunu Atatürk ilke ve devrimleri olmuş” diyen Karaca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“O malum sendika bu gücü kimden almaktadır? Bu devletin kurucu temeli olan Atatürk ilke ve devrimlerine dil uzatan zihniyet, o devrimlerin ışığında boğulacaktır. Bu ülkede Atatürk devrimlerinin ve cumhuriyetin gençleri, aydınları bu hesaplaşmaya gereken cevabı demokratik değerlerle verecektir.”

“LAİKLİĞİ SAVUNMAK SUÇ DEĞİL, HAPSETMEK SUÇTUR”
Hükümetin bir rejim telaşı ve bir rejim değişikliği telaşı içinde olduğunu dile getiren Karaca, “Milletin terör ve can güvenliği kaygısı yaşadığı açıktır. Rejim değişikliği telaşındaki iktidar unutulmasın ki bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nda yazan bir hüküm vardır: ‘Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir sosyal hukuk devletidir.’ Şunu herkes çok iyi bilmeli. Anayasamızda yazan bu toplumun yüzlerce yıllık tarihinde toplumdaki farklılıkların bir arada yaşamasını sağlayan çimentoda laikliği savunmak asla suç değildir. Ama laikliği savunanları hapsetmek açıkça bir suçtur. Milyonların temsilcisi olan biz Cumhuriyet Halk Partisi; o genç çocukların okumuş olduğu laiklik metninin arkasındayız” dedi.

“BAŞKANLIK İLE SÜREKLİ OHAL HEDEFLİYORLAR”
Bir ülkeyi yönetmenin ciddiyet istediğini hatırlatan Karaca, “İşte adına ‘Başkanlık’ dedikleri bu rejim değişikliğine tam da bu yüzden ihtiyaç duyuyorlar. Bir an önce cumhuriyeti, bir an önce demokrasiyi, bir an önce meclisi ortadan kaldırma telaşları var. İktidar da kalmak ve hesap vermemek için OHAL’e ihtiyaç duyanlar, Türkiye’yi başkanlık adı altında sürekli bir OHAL rejimine mahkum etmek istiyorlar. İşte bu rejim değişikliği teklifi Anayasa Komisyonu’ndan her türlü hukuksuzluk yapılarak, zorbalıkla geçirildi. Komisyonda her türlü baskıya rağmen Cumhuriyet Halk Partisi anlattı. Gelecek haftadan itibaren de meclisin genel kurulunda anlatamaya devam edeceğiz. Bu teklif bir hükümet sistem değişikliği teklifi değildir, bu teklif bir rejim değişikliği teklifidir. Bu teklif anayasanın ilk 4 maddesinde güvence altına alınmış olan demokratik cumhuriyeti ve hukuk devletini yok etme teklifidir. Egemenlik fiilen milletten alınıp tek kişiye aktarılmaktadır. Demokratik düzen tamamen terk edilmekte, otoriter bir tek adam rejimi bu teklifle inşa edilmektedir. Bu teklif bir diktatörlük anayasasıdır. Bu teklif cumhuriyet devrimiyle kazanılmış olan tüm değerleri tersine çevirmeye dönük bir karşı devrim hareketidir. Ama herkes bilmelidir ki; cumhuriyete ve demokrasiye inanan milyonlarla birlikte bu karşı devrime bizler asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı