REKLAMI GEÇ

CHP ve İYİ Parti 3 ilçede kendi adaylarını çıkaracak

CHP ve İYİ Parti 3 ilçede kendi adaylarını çıkaracak

CHP ile İYİ Parti arasındaki Millet İttifakı’nın nerelerde kimin aday çıkaracağı belirlendi. Krize dönen sürecin ardından iki lider adaylık protokolü imzaladı, ortak açıklama yaptı. Denizli’nin kritik rol oynadığı ittifak görüşmelerinde krizin aşılamadığı iki büyük ilçe Pamukkale ve Merkezefendi ile Buldan’da her iki parti de kendi adaylarını çıkaracak. Büyükşehir ve 7 ilçede İYİ Parti, 9 ilçede ise CHP’nin adayları desteklenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2019 Cuma, 13:35

İYİ Parti ile CHP arasında kriz çözüldü, ittifakın koşulları ve adaylar protokole bağlandı. Görüşmelerin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener anlaşmaya varmalarının ardından ortak basın toplantısı düzenledi, açıklama yaptı.

DENİZLİ KRİZİNE ÇİFT ADAYLI ÇÖZÜM
İttifakın kriz yaratan illerinden biri olan Denizli’de yaşanan Pamukkale sorununun aşılamaması, her iki partiyi de farklı bir çözüme sürükledi. Büyükşehir adaylığını İYİ Parti’ye bırakan CHP, Pamukkale ve Merkezefendi’den birini vermemekte ısrarcı davranınca, ortak çift adaylı bir süreç girdi.

3 İLÇEDE İKİ PARTİ DE ADAY ÇIKARACAK
CHP-İYİ Parti ittifakında adayı geri çekilmeyen Pamukkale ile ön seçimle belirlenen Merkezefendi sorunun odağındaki iki ilçeydi. Pamukkale’de Ahmet Divarcı’nın da bağımsız adaylık resti belirleyici bir unsur olurken, kentin iki büyük ilçesi olan Pamukkale ve Merkezefendi ile Buldan’da CHP ile İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girmesine karar verildi.

DİĞER İLÇELERDE İTTİFAK VAR
İttifakın protokole bağlanmasının ardından Denizli’de Acıpayam, Babadağ, Bekilli, Bozkurt, Çivril, Güney, Honaz, Sarayköy ve Serinhisar’da CHP’nin adayları yarışa girecek. Büyükşehir’in yanı sıra Baklan, Beyağaç, Çal, Çameli, Çardak, Kale ve Tavas’ta ise İYİ Parti adayları desteklenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı