REKLAMI GEÇ

CHP’DE 15 BİN ÜYE OY KULLANACAK

CHP’DE 15 BİN ÜYE OY KULLANACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü milletvekili sıralamasının belirlenmesi için 29 Mart’ta üyelerinin önüne sandık koyacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2015 Pazartesi, 13:11

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi aralarında Denizli’nin de bulunduğu 55 ilde hakim nezaretinde ön seçim yapma kararı aldı. Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu ön seçim talebinin kendilerinden geldiğini belirterek, “Muhtelif zamanlarda Denizli’de ön seçim yapılması düşüncemizi genel merkez ile paylaştık. Son olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyareti sırasında da gerekçeleri ile ön seçim talebimizi ilettik. Denizli il örgütü olarak yükselen oy oranlarımızı ortaya koyduk. Ön seçim ile birlikte daha da başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

29 MART’TA SANDIK KURULACAK
CHP’de ön seçim 29 Mart günü yapılacak. Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan Denizli İl Örgütü her ilçeye sandık kuracak. Üyeler milletvekili aday adayları arasından en az 4 en fazla ise 7 ismi pusulaya yazıp sandığa atacak. Milletvekili adaylık başvuruları ise 17-24 Şubat tarihleri arasında doğrudan genel merkeze yapılacak. İl Başkanı Çavuşoğlu ön seçimin şölen havasında geçeceğini söyledi.

TOPLUM ÖN SEÇİMİ DEĞERLENDİRECEKTİR
Ön seçimin sağlıklı bir aday belirleme yöntemi olduğuna değinen İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, “Ön seçim Denizli açısından son derece önemli bir gelişme. Toplum tarafından iyi değerlendirileceğini ve karşılığını bulacağını düşünüyorum. Üyelerin tercih ettiği bir sıralama ayrıca öneme sahip olacaktır. Bu durum lider sultası ile yönetilen ve aday belirleyen partilere de örnek olacaktır. Kontenjan makus talihimiz değildir” dedi.

ZİYARET ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyareti sonrası bazı eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Ziyaret programı örgüt dışı hazırlanmıştı. Biz milletvekili seçimlerini Denizli için bir şans olarak görüyoruz. Bu ziyaret de bunun bir parçasıydı. Genel başkanımız halkla birlikte olmak, onların dertlerini ilk ağızdan öğrenmek istedi. Bu nedenle partili arkadaşlarımız programa dahil edilmedi. Onlar için Bozkurt’ta ayrı bir program yapıldı. Bu ziyaretin karşılığını aldığımızı da düşünüyoruz. Sivil toplum örgütlerine yönelik toplantıda bazı derneklerin ayrıldığı yönündeki eleştirilere katılmıyoruz. Bu toplantı hemşeri derneklerini yada dini bin grubu temsil eden dernekler gibi toplumun sadece bir kesimini temsil eden dernekleri değil tam anlamıyla sivil toplum örgütlerini kapsıyordu” dedi.

ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE
Düzenlediği basın toplantısına vahşice öldürülen Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşu arası veren Başkan Çavuşoğlu, Türkiye’de son dönemlerde kadına yönelik şiddetin arttığı vurgusunu yaptı. Halkın, kadına yönelik şiddetin farkında olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Biz parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz. Denizli’de saldırıya uğrayan Ayşe Ö.’yü de hastanede ziyaret eden genel başkanımız bu anlamda mücadele verdiğini de göstermiş oldu” dedi.

ZEYBEKCİ’YE ‘İDAMLI’ GÖNDERME
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kadına yönelik şiddet karşısında ‘idam’ talebinde bulunmasına da değinen Çavuşoğlu, “Sadece idam istenmesi aczin bir göstergesidir. İçinde bulunduğumuz sosyolojik, psikolojik durum sorgulanmalıdır. Popülist politikalar acı tablonun vahametini daha da artırıyor. Kin ve düşmanlık üzerine siyaset yapanlar bu olayın asıl failleridir” dedi.

Yorumlar

mehmet şahal   -  Bağlantı 19 Şubat 2015, 09:51

C.H.P 91 yıllık bu dev çınar,ülkemize demokrasiyi getirdiği gibi yine bütün partilere örnek bir davranışla,demokrasi dersi vermektedir. tabiki anlayana ve anlamak isteyenlere.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı