REKLAMI GEÇ

CHP’de eski vekiller il başkanlığına aday mı?

CHP’de eski vekiller il başkanlığına aday mı?

CHP’de gözler kongrelere çevrildi. İlk ilçe kongresi 26 Kasım’da Baklan’da yapılacak. İlçe kongreleri maratonu 8 Aralık’ta Sarayköy ile tamamlanırken, il kongresi 27 Aralık’ta gerçekleştirilecek. İl kongresi için kulisler hareketlenirken, gözler eski milletvekilleri Ali Rıza Ertemur ve Gülizar Biçer Karaca’ya çevrildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2015 Pazartesi, 13:41

CHP’nin 27 Aralık’ta yapılacak il kongresinde il başkanlığı için çok sayıda isim geçiyor. Halen il başkanı olan Nuri Çavuşoğlu, 1 Kasım seçiminde 5. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Divarcı, 4. sıra adayı olan Adil Demir ve Teoman Sancar’ın kongrede aday olabileceği kulislerde konuşuluyor.

ERTEMÜR: GÖREVDEN KAÇMAM
CHP 23. dönem Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür’ün ismi de il başkanı adayları arasında geçiyor. Bu konuda Denizlihaber.com’un sorularını yanıtlayan Ertemür, “adayım” diyerek sokağa çıkmayı doğru bulmadığını, ancak süreç içerisinde kendisine “bu bir görevdir” diye gelinirse de görevden kaçmayacağını söyledi.

“HESAPLAŞMA ÖNCE KURULTAYDA OLMALIYDI”
İlçe kongrelerinin sıkışmış bir takvimle yapılacağını ifade eden Ertemür, “Bu takvim içinde asıl konuşulması gereken, yani 1 Kasım başarısızlığı konuşulmayacak. Oysa önce olağanüstü kurultay toplanmalı, 1 Kasım orada sorgulanmalı, sonra da kongrelere gidilmeliydi. Yapılan başarısızlığın üzerini örtmedir. Sıkışık takvim içinde ilçe seçim başarısızlığı konuşulamayacak, yüzde 25 çıkmazı sorgulanamayacak” dedi.

KARACA: CHP KİŞİLERE BAĞLI DEĞİLDİR
7 Haziran’da milletvekili seçilen, ancak 1 Kasım’da meclise gidemeyen Gülizar Biçer Karaca’ya da kongrede aday olup olmayacağını sorduk. Net konuşan ve“İl başkanlığına kesinlikle aday değilim” diyen Karaca, şunları söyledi:

“Benim mücadelem milletvekilliği için. Dolayısıyla il başkanı adayı değilim. CHP kişilere bağlı bir parti değildir. Kongrede kim seçilirse onun yanında olur, CHP’nin başarısı için çalışırım. Benim hedefimde CHP’nin Denizli’de birinci parti olması var. Bu kongrede Denizli’de seçim neden kaybedildi? Bu sorunun cevabı aranmalı, nerede hata yaptık diye sorgulama olmalı. Çünkü bunların konuşulacağı yer kongrelerdir ama kavga etmeden.”

denizli-eski-vekiller-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı