REKLAMI GEÇ

CHP’de il başkanı ile milletvekili kapışması

CHP’de il başkanı ile milletvekili kapışması

Denizli CHP’de kılıçlar çekildi. Milletvekili Kazım Arslan, Denizli’de CHP oylarını yüzde 39’a çıkardığını iddia edince, il başkanı Nuri Çavuşoğlu “Her seçimde her yere sen talip oldun” sözleriyle yanıt verdi. Ardından “Bana gece gündüz zulüm ettiniz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 17:06

CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nde, milletvekili Kazım Arslan ile il başkanı Nuri Çavuşoğlu kapıştı. Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu’nun görevden alınması ve 1 Kasım seçiminde 1 milletvekilliğinin kaybedilmesi üzerinden başlayan tartışmayı, Arslan’ın “CHP oylarını yüzde 39’a çıkardım” sözleri iyice alevlendirdi.

ARSLAN: 1 KASIM’DA ÇALIŞMADIK
Kongrenin serbest konuşma bölümünde söz alan milletvekili Kazım Arslan, konuşmasında,”2014 yerel seçiminde CHP’nin oylarını yüzde 39’a çıkardım. Başarı elde ettim. 7 Haziran’da çok çalıştık, 3 milletvekili çıkardık. Ancak 1 Kasım’da hiç çalışmadık. Kendi içimizde hatalar var, bunlarla yüzleşmemiz lazım. Osman Tabu görevden alınmak istendi, il başkanından almamasını rica ettim. Benim sözümü dinlemedi. Bu yüzden de oy kaybettiğimizi düşünüyorum” ifadeleri ortamın gerilmesine neden oldu.

denizli-chp-cavusoglu-arslan-kapisti-ic

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ARSLAN’A: HER YERE TALİP OLDUN
Arslan’ın bu sözlerine yanıt vermek üzere kürsüye gelen CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, sözlerine “Sayın Kazım Arslan gözlerimi yaşarttı. Neymiş? CHP oylarını tek başına yüzde 39 seviyesine çıkartmış. Neymiş? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin İhsanoğlu onun sayesinde Denizli’de yüzde 52 oy almış” diyerek başladı.

Ardından, “Herkes bilsin ki 27 Aralık’a kadar il başkanı benim” ifadesiyle meydan okudu ve “Siz Denizli’ye milletvekili olarak hangi görevi yerine getirdiniz? Ben 24 saat çalıştım. İnsanda biraz vicdan olur. Para için neler yapmadınız. Bunların hesabını 27 Aralık’ta göstereceğim. Seçim zamanında bana gece gündüz zulüm ettiniz. Her seçimde her yere sen talip oldun. Yüzde 39 oy aldığını iddia ettin, güya 24 saat çalıştın. Denizli’de vekil olanlara bir şey oluyor, havalara giriyorlar” ifadelerini kullandı.

Arslan’ın sosyal medya üzerinden paylaşımlarını da eleştiren Çavuşoğlu, “Osman Tabu için Facebook’ta yazı yayınladı. Facebook’ta parti içi konuların yayınlanması ne kadar doğru? Facebook’u sadece biz değil, Türkiye’nin dörtbir yanındakiler görüyor. Yazdığınız yazıda il başkanının ayak oyun yaptığını söylüyorsunuz. Bu işler facebook’tan yürümez” diye konuştu.

denizli-chp-cavusoglu-arslan-kapisti-ic-1

ATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ
Çavuşoğlu’nun kendisine kürsüden verdiği yanıt üzerine satışma olduğu gerekçesiyle bir kez daha söz alan Arslan, kendisini hiçbir zaman CHP’nini üstünde görmediğini, ancak il başkanının çok böbürlendiğini ve kendisine asılsız suçlamalar yönelttiğini söyledi.

CHP İl Başkanlığı makamında oturan kişinin herkesi kucaklaması gerektiğini belirten Arslan, “Ön seçimde isim zikrederek, telefon ederek; CHP’yi yerel seçimlerden sizlerle birlikte başarıyla çıkarmış bir Kazım Arslana oy vermeyin diye söylüyorsanız, bir başka ismi lanse etmek istiyorsanız, bu il başkanına yakışan bir davranış değildir. Yerel seçimlerde kendisi de inanamadı. Ben inanarak yola çıktım. Büyükşehir belediye başkanlığında ne kadar geldi gitti biliyorsunuz” diyerek, şöyle konuştu:

“Kimin ne yaptığını, yapmak istemediğini biliyorum. Beni aday olarak çıktıktan sonra başkalarını da gösterdiler, doğal karşılıyorum. Hatta o arkadaşıma ben de gittim. ‘Siz de aday olun, birlikte kazanalım bu seçimi’ dedim. Bir yerlere gelmek için değil, Denizli Büyükşehir Başkanı olmak için değil, milletvekili olmak için değil, CHP’nin Denizli’de başarılı olması için yola çıktım ben.

Şimdi tüzük gösteriyor bize. Tüzüğü biliyoruz arkadaşlar. Tüzüğü uygulamayan kendisi. Yani günlerce beklemişsiniz. Tavas’ta aynı şekilde mevcut yönetimi ilave ederek yeniden yapmışsınız. Çardak’ı yapmışsınız. Peki seçim öncesi Pamukkale’yi değiştirmenizin amacı nedir? ‘Seçimlere 3-4 ay kalmış, yapmayın’ diyerek usulü eleştiriyorum, yapılan uygulamanın şeklini eleştiriyorum. Hiç kimsenin aday olmasına karşı olan bir insan değilim. Burada değişik suçlamalar yapararak, bağırarak çağırarak bir yere varamayız. Hepimiz birbirimizi kucaklamak zorundayız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı