REKLAMI GEÇ

CHP’de Keskin’in yerine Bingöl

CHP’de Keskin’in yerine Bingöl

Cumhuriyet Halk Partisi’nde beklenen oldu. Kulislere sızan “Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişiklik olacak” haberinin ardından parti vitrininde revizyona giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Adnan Keskin’in de bulunduğu 5 genel başkan yardımcısını görevden aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 17:37

Denizlihaber’in “Kılıçdaroğlu, Keskin’i gözden çıkardı mı?” başlığıyla verdiği haberin üzerinden 24 saat geçtikten sonra, CHP vitrininde beklenen değişiklik gerçekleşti. CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’e, yeni MYK’da görev verilmedi. Keskin’in yerine Tekin Bingöl getirildi.

Temmuz-2012’de yapılan CHP 34. Olağan Kurultayı’nda 915 oyla Parti Meclisi’ne giren ve en çok oyla seçilen isim olan Keskin, Kılıçdaroğlu tarafından Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeni oluşturulan MYK’da görev verilmeyen Keskin, “Bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorumuza, “Değerlendirme yapmak istemiyorum. Parti yönetiminde hiçbir görevim yok” yanıtını verdi.

KESKİN’İN 2. GİDİŞİ
CHP’de daha önce de Genel Sekreterlik görevinde bulunan Keskin, seçim başarısızlığının ardından Deniz Baykal ile ters düşmüş, yıllarca birlikte omuz omuza mücadele eden ikilinin yolları ayrılmış, Keskin milletvekili adayı bile yapılmamıştı. Keskin, CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilse de Baykal ile aralarındaki buzlar erimemiş, son kurultayda Kılıçdaroğlu’na destek vermişti.

KESKİN’LE BİRLİKTE GİDENLER
CHP’de yapılan değişiklikle diğer genel başkan yardımcıları Umut Oran, Perihan Sarı, BilhunTamaylıgil ve Nihat Matkap’a da yeni MYK’da görev verilmedi. Bu arada Gürsel Tekin de genel sekreterliğe getirildi.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 8 Mayıs 2014, 17:40

KENDİ MEMLEKETİN ÇİVRİL’İ BİLE AKP’YE KAPTIRIRSAN BÖYLE GİDERSİN ADNAN ABİ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı