REKLAMI GEÇ

13 mahalleden 12’sini Varlıker’in listesi kazandı

13 mahalleden 12’sini Varlıker’in listesi kazandı

CHP’de seçim takvimi bugün mahalle delegelerinin belirleneceği süreç ile resmen başladı. Merkezefendi’de bugün yapılması planlanan 17 ilçenin 4’ünde çoğunluk sağlanamazken, üyelerin sandığa gittiği 13 mahallenin 12’sini CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in listesi aldı. Osman Saruhan ise 1 mahallede öne çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2019 Cumartesi, 19:54

Geçtiğimiz yıl yaşanan kavga ve sorunlar ile gündeme gelen CHP Merkezefendi Mahalle seçimleri bu yıl sakin başladı. 9 Kasım itibariyle kongre sürecinin ilk halkası olan mahalle delegelerinin belirlenmesi için üyeler sandık başına gitmeye başladı.

MERKEZEFENDİ’DE 400 DELEGE BELİRLENECEK
Bugün sandık kurulan mahalleler ile delege seçimlerini başlatan CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, ilçe kongresinde oy kullanacak olan 400 delegeyi belirleyecek. Mahallelerin yoğunluğuna göre dağılan 400 delegenin öne çıkan mahallelerinden Değirmenönü’nde 29, Adalet Mahallesi’nde 27, Karaman Mahallesi’nde 25, Yenişehir ve Servergazi’de 24, Selçukbey ve Akkonak’ta 20, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde de 18 delege belirlenecek. Diğer mahallelerde ise daha düşük sayılarda delegelerin seçimleri yapılacak.

4 İLÇEDE ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI
Merkezefendi’de bugün yapılması gereken İlbade, Saraylar, Sırakapılar ve Bahçelievler’de çoğunluk sağlanamadığı için seçimler yarına ertelendi. Bunun dışında kalan Mehmet Akif Ersoy, Muratdede, Karaman, Çakmak, Adalet, Selçukbey, Gültepe, Karahasanlı, Değirmenönü, Yeni Mahalle, Akkonak ve Merkezefendi Mahalleleri’nde delege seçimleri tamamlandı.

VARLIKER’İN LİSTESİ ÖNE ÇIKTI
Seçimlerin tamamlandığı mahallelerde CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in listeleri öne çıktı. Bugün seçimlerin tamamlandığı 13 mahalleden yalnızca Değirmenönü’nde Osman Saruhan’ın listesi kazanırken, 12 mahallede Varıker’in listesi kazandı. Bugün seçim yapılan mahallelerin delege sayılarının yüzde 75’ini Varlıker kazanmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı