REKLAMI GEÇ

CHP’de üye listeleri pazartesi günü askıya çıkıyor

CHP’de üye listeleri pazartesi günü askıya çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler süreci pazartesi gününden itibaren resmen başlıyor. Üye listeleri hafta başında askıya çıkacak ve itiraz süreci başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2019 Cumartesi, 16:31

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler süreci pazartesi gününden itibaren resmen başlayacak.
Denizli’de yaklaşık 18 bin üyesi bulunan CHP’de üye listeleri hafta başında askıya çıkarılacak. Listeler 6 günlük izleme ve bekleme sürecinin ardından 27 Ekim’de askıdan indirilecek.
Buna karşın itiraz süreci iki gün daha devam edecek. Üye listelerine itiraz başvuruları 29 Ekim’e kadar kabul edilecek.

Listelerin kesinleşmesinden sonra 8 Kasım tarihinden itibaren delege seçimleri başlayacak. Partililer delegeleri belirlemek için iki oyu tek sandıkta kullanacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyeler ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek olan kongre delegelerini bu seçimde belirleyecek.
Ayrıca milletvekili adayları, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesini sağlayacak ön seçim delegeleri de yine 8 Kasım’da kongre delegeleri ile birlikte belirlenecek.

Partide yoğunlaşma daha çok ilçe degelerinin belirlenmesine olacak. CHP’de geride kalan süreçte aday belirleme yönetim olarak ön seçimin belirlendiği durumlarda, seçimler sadece ön seçim delegeleri ile değil tüm üyeler arasında gerçekleştirilmişti.
Denizli’de hangi ilçede kaç delegenin seçileceğine ilişkin net sayılar henüz belirlenmedi. Genel Merkez tarafından belirlenecek sayıların Denizli’nin iki büyük ilçesi Merkezefendi ve Pamukkale’de 400 diğer ilçelerde nüfus ve alınan oya göre 50’den az olmaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı