REKLAMI GEÇ

CHP’den AK Partili Zengin’e “kadın” tepkisi

CHP’den AK Partili Zengin’e “kadın” tepkisi

Denizli CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, AK Partili Zengin’in ‘AK Parti gelene kadar Türkiye‘de kadın kelimesinin adı yoktu’ açıklamasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2020 Cuma, 15:37

CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, AK Parti Gurup Başkan Vekili Özlem Zengin’in, mecliste yaptığı konuşmadaki “AK Parti gelene kadar Türkiye‘de kadın kelimesinin adı yoktu” sözlerine tepki gösterdi.

Partisinin il binasında bir basın açıklaması yapan Kocabay, Zengin’in TBMM çatısı altında olmasını ve özgürce konuşabilmesini Atatürk’ün kadınlara verdiği haklara borçlu olduğunu söyledi.

Kocabay, kadın hakları ve kadınların erkeklerle eşitliği konusunda geçen asırdan itibaren batıda yoğun mücadelelerin verildiğini, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin bu mücadelelerin en şiddetlilerini yaşadığını söyledi.

Türkiye’de kadınlara Atatürk tarafından batıdan önce bazı haklar verildiğini dile getiren Kocabay, “Kadınların toplum içinde erkekler ile eşit olarak yerlerini almaları bir uygarlık aşamasıdır ve Atatürk Devrimlerinin en önemli gelişmelerinden biridir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı