REKLAMI GEÇ

CHP’den Büyükşehir’e arsa satışı tepkisi

CHP’den Büyükşehir’e arsa satışı tepkisi

Büyükşehir Belediyesi’nin devraldığı eski Orman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu arsanın bir bölümünü satışa çıkarması tepkileri de beraberinde getirdi. CHP İl Başkanı Teoman Sancar ve partililer satışa çıkan arsa önünde toplandı, satışın durdurulmasını istedi. Başkan Zolan’ı uyaran Sancar, “Yaptığınız yanlıştır, haksızlıktır” dedi. Kamulaştırma öncesi arazide hakkı bulunanlar da, “Kamu yararına kamulaştırılan yerler amacı dışında kullanılamaz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2016 Çarşamba, 14:58

Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği 11 bin 471 metrekarelik arsanın satışa çıkartılması tepkileri de beraberinde getirdi. CHP il Örgütü ve bazı vatandaşlar, arsa önünde bir araya geldi, satışın durdurulmasını istedi.

denizli-chp-orman-bolge-mudurlugu-arsasi-eylem-3

Arsa önünde gerçekleştirilen eyleme CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ile partililer ve 55 yıl önce arsaları kamu yararına Orman Müdürlüğü tarafından kamulaştırılan hak sahipleri katıldı.

denizli-chp-orman-bolge-mudurlugu-arsasi-eylem-2

BÜYÜKŞEHİR’İN KÜLFETLERİ
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, AK Parti’nin vatandaşları aldattığını ve hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürerek, “AKP’li Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere AKP’lilerin tamamı her bölgede Büyükşehir’i anlatırken sanki bir nimet, bir lütuf gibi beyanlarda bulunmuşlardır. Vaatlerine baktığınızda sanki Büyükşehir olunca trafik rahatlayacak, otoparklar artacak, belediye hizmetleri ucuzlayacak Denizlimiz de yaşam vatandaşlar için kolaylaşacak sanmıştık. Ama daha nimetleri gelmeden, önce kendi menfaatleri sonra da Büyükşehir’in külfetleri karşımıza çıkmaya başladı” dedi.

KAMU MALLARI BİR BİR RANTA ÇEVRİLİYOR
Büyükşehir Belediye tarafından otopark, yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle kamulaştırılan vatandaşların evi ve arsasının bir bir satılarak ranta dönüştürüldüğünü ile süren CHP İl Başkanı Sancar, Başkan Zolan’a, “Yaptığınız yanlıştır, haksızlıktır. İleride telafisi asla mümkün olmayan, geri almak istesen bile asla alınamayacak kadar değerli olan kamunun mallarını bir kurnaz tüccar gibi satıp satıp harcayacağına, memleketine bir araçlık otopark yapmaya çalış. Bu belediye arsasına alt katlarına otopark yap, üst katlarına yeşil alan yap, vatandaş bir nefes alsın. Sen değimlisin ‘şehir içinde nefes alınacak yer yok’ diyen, sen değimlisin ‘betonlaşmadan uzaklaşıp yeşil alan yapacağız’ açıklaması yapan?” diye seslendi.

denizli-chp-orman-bolge-mudurlugu-arsasi-eylem-İC

BİZİM DE HAKKIMIZ VAR
Basın açıklamasına arsanın Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmadan önce hak sahibi olan Mehmet Çalışkan ve basın açıklaması yapılacağını duyduğunda tarlasındaki işini bırakıp gelen Hasan Koçoğlu da katıldı. Satışa çıkartılan arsada kendilerinin de hakkı olduğunu ve söz sahibi olduklarını belirten Çalışkan, “Kamu yararı gözetilerek Orman Bölge Müdürlüğü’ne babaannemin 2 bin 650 metrekarelik arsası kamulaştırılmış. Kamu yararına kamulaştırılan arsalar, kamu yararı dışında kullanılamaz ve 3. şahıslara satılamaz. Burada bizim de hakkı var. Zolan geri adım atmalıdır” dedi.

SATIŞA ÇIKARTILAN BİNA VE ARSALARIN ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ
CHP İl Başkanı Sancar, Büyükşehir Belediyesi’nin satışına karar verdiği 10 arsa ve işyerinin önünde toplanarak kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı