REKLAMI GEÇ

CHP’den yasağa rağmen fener alayı

CHP’den yasağa rağmen fener alayı

CHP Denizli İl Örgütü, İçişleri Bakanlığı’nın pandemi gerekçesiyle Zafer Bayramı kutlamalarını iptal etmesine rağmen, alternatif kutlamasını gerçekleştirdi. Yoğun katılımlı fener alayı düzenlendi, Delikliçınar Meydanı’nda konuşmaların ardından Ozan Ozanca sahne alarak CHP’lileri coşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2020 Pazar, 20:45

İçişleri Bakanlığı, günler öncesinden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı çelenk sunma törenleri ile sınırlı tutmuş, buna da gerekçe olarak koronavirüsü göstermişti.

Öğle saatlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi üyeleri dernek önünde bir araya gelmiş, Atatürk Anıtı’na kadar yürümüş, ardından da anıta karanfil sunmuştu.

CHP’DEN FENER ALAYI
CHP Denizli İl Teşkilatı da geleneksel hale getirdiği fener alayını yasağa rağmen gerçekleştirdi. Saat 19.00’da Valilik önünde bir araya gelen CHP’liler, bandonun çaldığı marşlar ve atılan sloganlar eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na yürüdü.

Fener alayına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Delikliçınar Meydanı’nda kalabalığa seslenen İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyetin, Zafer Bayramı’nın önünde durabilecek hiçbir gücün bulunmadığını söyledi.
Çavuşoğlu, “Dün bu memleketi kurarken nasıl içimizde her türlü vatandaş varsa, bugün de Cumhuriyete sahip çıkarken, içimizde sağcı solcu demeyeceğiz. İçinde Cumhiriyet sevdası varsa, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti ilebelet yaşatmak istiyorsa evimiz hepinize açık” dedi.

Kimseyi ayrıştırmayacaklarını, ötekileştirmeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Bu cumhuriyeti en yüksek makama çıkarmak için elbirliği ile mücadele edeceğiz. Bundan sonra bizim olduğumuz yerde sevgi olacak, kardeşlik olacak, dayanışma olacak. Kimseyi hayata bakışı nedeniyle ayrıştırmayacağız. Bu bayramda da çağrıyı bizler yapmak zorunda kaldık. Savaş meydanlarında kanımızla kurduğumuz cumhuriyetin Zafer Bayramı kutlaması genelgeyle yasaklanmak istendi. Yapamazsınız, bu memlekette cumhuriyet sevdalıları olduğu sürece kimsenin iznine ihtiyacımız yok. Sizden bundan sonra da izin istemiyoruz, önümüzde durmayın yeter” dedi.

OZAN OZANCA’DAN KONSER
Konuşmanın ardından Ozan Ozanca konser verdi. Ozanca, sevilen türkülerini meydanı dolduranlar ile birlikte söyledi.

Yorumlar

braveheart   -  Bağlantı 2 Eylül 2020, 10:21

bir sürü hastalıklı beyin

Anıl   -  Bağlantı 31 Ağustos 2020, 21:47

Mevzuu, muhalefet olmak değil, Malazgirt’de güya şov yapanların ATATÜRK düşmanlığının, her milli bayramda tavan yapmasıdır. Düşünecek beyin yok ki; ATATÜRK ve silah arkadaşları olmasa, Ayasofya da, Malazgirt de bugün kimin olurdu,?

Bilal   -  Bağlantı 31 Ağustos 2020, 09:18

Ben Niye öldüm efendim emre itaatsizlik ettim isyan ettim o zaman isyan etmeyeceksin ölümün hak olmuş.

hasan   -  Bağlantı 31 Ağustos 2020, 02:08

sadece muhalefet olmak için değer mi bu ortamda.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı