REKLAMI GEÇ

CHP’den Zeybekci’ye sert tepki

CHP’den Zeybekci’ye sert tepki

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin hafta sonu Karşıyaka Spor Salonunda düzenlediği “Ak Şölende” söylediği sözler, CHP Belediye Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. “Yolsuzluk varsa istifa ederim” diyen Zeybekci’ye CHP tarafından “Şüphemiz var” sözüyle yanıt geldi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2009 Salı, 01:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin Karşıyaka Spor Salonunda yaptığı konuşmasına CHP Belediye Meclis üyelerinden tepki geldi. Burada yaptığı konuşmasında AKP’li belediyelerin hiç birinin yolsuzluğa karışmadığını ve Denizli’de yapılan işlerinde hiç birinde yolsuzluk yapılmadığını iddia eden Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, eğer yolsuzluk yapıldıysa istifa edeceğini açıklamıştı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin bu konuşmasına CHP’li Meclis Üyelerinden “ Şüphemiz var” cevabı geldi. Yapılan çalışmalarda yolsuzluklarla ilgili şüphelerinin bulunduğunu söyleyen CHP’li meclis üyeleri yaptıkları ortak bir basın açıklamasıyla Zeybekci’nin bazı soruları yanıtlamasını istedi.

İşte Cevap Bekleyen Sorular

1-Sümerbank arazisini satın alan bir ucu Konya’da, öbür ucu İsrail’de bulunan şirket ve bu arazideki yatırımların önünü açmak için kaç meclis kararı aldınız?İmar değişiklikleri ile bu arazinin değeri kaç kat arttı?Mesela, Denizli Belediye Meclisi 04/07/2006 gün ve 258 sayılı kararıilebu alanı “konut,turizm,ticaret,temel eğitim,konut dışı kentsel çalışma alanı ve park” haline getirdi mi?Alınan bu karar ile üzerine yapılacak binaların maksimum yükseklik sınırı tümüyle kaldırılıp, yapı yoğunluğuE=2.00’ye çıkarıldı mı?

2-15 milyon liraya sattığınız Forum Çamlık alanında kaç imar değişikliği yaptınız? Hukuka aykırılığı mahkeme kararı ile tescillenmiş bu alandaki binayı kurtarmak için belediyenin kaç metrekare taşınmazını yeşil alan olarak terk edip, belediye mülkünden çıkardınız? Buranın sahipleri olan Hollandalı ve Almanları, açık hava tiyatrosunu, çamlık nikah salonunu feda edecek kadar çok mu seviyorsunuz?

3-Forum alanını satarken, Eski Migros mağazasınınbelediyeye ait olan trilyonluk değeri olan demirbaşlarını niye değerlendirip, şartnamelere koymadınız? 4.000.m2.lik bir mağazanın klima ve havalandırma tesisatına kaç para gider biliyor musunuz? Oradan kaybolan bu tesisatlara niye sahip çıkmadınız? BunlardaDenizli halkının (veya çok kullandığınız deyimle) tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı yok mu?

4-Forum Çamlık alanında bir başkan yardımcınızın eşi ve iş ortağı dondurmacılık yaptı mı? Bu ortaklık ortaya çıkınca apar topar hisse devirleri yapıldı mı? Bu devirler gerçek mi? Bu yardımcınızın bütün yetkilerini alıp, sonra tekrar aday gösterdiniz mi?

5-AKP’li bir meclis üyesinin kardeşinin 29 Ekim bulvarındaki 16 tane arsasını Belediye meclisinin 06.07.2006 gün ve 413 sayılı kararı ile konut alanındanticaretalanına dönüştürmediniz mi? Kütle yoğunluğunu 0,80 den 1,20’ye çıkarıp % 50arttırmadınız mı?

6- 31 Aralık 2004’te 35.000 tane bastırıp basına ve kamuoyuna dağıttığınız Kent Rehberiadlı kitapçığı, sanki basmamış gibi ihaleye çıkardınız mı? Bu hayali ihaleyi iki ay sonra 3.2.2005’te onayladınız mı?

7-Yine 2005 yılında kaldırımlara diktiğiniz korkulukları sonradan ihaleye çıkardınız mı? İhaleye çıktıktan sonra, başka hiçbir ihalede aramadığınız İSO belgesini bu ihale şartnamesine sonradan zeyilname ile niye koydunuz?

8-31.3.2006 tarihli denetim komisyonu raporunda yazılı olarak size sunulan birçok usulsüzlük hakkında bugüne kadar hangi işlemleri yaptınız? Soruşturma açtınız mı?

9-Belediye otobüs hatlarını kiraya verdiğiniz bir şirketin sahibi AKP’de il yöneticiliği yaptı mı?

10-Halen otobüs hatlarını işleten şirketin sahibi AKP milletvekili değil mi? Bu şirkete işi verirken belediyenin aldığı aylık bedel, kaça düştü? Belediye önceki 10 yıllık anlaşmadan sonra ne kadar zarar etti? Bu zararı önceki şirketten veya sahibinden aldınız mı?

11-AKP’nin bir önceki il başkanının şirketinden belediyeye binek araç kiraladınız mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı