REKLAMI GEÇ

CHP’li Adnan Keskin o buluşmaya neden katılmadığını anlattı

CHP’li Adnan Keskin o buluşmaya neden katılmadığını anlattı

İYİ Parti Hareketi ile Türk siyasi yaşamına hızlı bir giriş yapan Meral Akşener’in Çukurambar’daki dikkat çeken buluşmasına davet edilen, ancak katılmayan CHP’li Adnan Keskin, davetin nedenini ve katılmama gerekçelerini Denizlihaber.com’a açıkladı. Keskin, “Davete katılmamamın ne kadar isabetli bir karar olduğunu, toplantı sonunda yansımalarıyla net bir şekilde gördüm” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2018 Perşembe, 13:35

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Ankara Çukurambar’da bir otelde verdiği davet kadar davetli listesinde yer alan isimler de siyasi gündemin ilk sıralarına oturdu.

Türk siyasi yaşamının bir çok önemli ismiyle birlikte buluşmaya davet edilen CHP’nin önemli isimlerinden Adnan Keskin, Denizlihaber.com’a neden davet edildiğini ve neden katılmadığını anlattı.

Meral Akşener ile uzun süre Meclis’te birlikte görev yaptıklarını ve eskiye dayanan dostlukları bulunduğun belirten Adnan Keskin, “Meral Hanım beni aradı ve toplantıya davet etti. Bunun siyasi bir amaç taşımadığını ısrarla söyledi, tek niyetinin siyasi bilgi ve birikimleri yüksek isimleri davet ettiğini, bunların bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Kendisine teşekkür ettim” dedi.

Toplantıya neden katılmadığı sorusuna da net ifadelerde yanıt veren Keskin, “50 yılı aşkın bir süredir CHP’de mücadele veriyorum. Bu partide genel başkanlık dışında neredeyse tüm makamlarda hizmet verdim. İnsanlar, siyasal yaşamda bu tür adımlara alışkın değil. Benim gibi bir siyasetçinin bu toplantıda yer alması farklı şekilde yorumlanabilirdi” diye konuştu.

“KATILMADIĞIM HALDE…”
Toplantıya katılmama kararının ne kadar isabetli olduğunun toplantı sonrası yansımalarından net bir şekilde ortaya çıktığını anlatan Keskin, “Bu toplantıda yer almam, partim ve şahsım açısından sorunlar ortaya çıkarabilirdi. ‘Adnan Keskin de CHP’ye mesafeli durmaya başladı’ şeklinde bir algı ortaya çıkarabilirdi. Böyle bir karar vermekte ne kadar haklı olduğum, buluşma sonrası yapılan haberlerle net bir şekilde ortaya çıktı. Toplantıya katılmadığım halde ismim yapılan haberlere konu edildi ve bunda ısrarcı davrandılar” dedi.

Gazetecilere “neden böyle bir yazı yazdınız?” diye sormadığını ve soramayacağını belirten Keskin, “Toplantıya katılmadığım halde sürekli gündemde tutulması hiç hoş değil” dedi.

Meral Akşener önderliğindeki İYİ Parti hareketinin siyasal yaşamda henüz çok yeni olduğunu ve üzerinde bir değerlendirme yapmak için erken olduğunu belirten Keskin, “İYİ Parti ve Meral Akşener siyasette nasıl bir yol alacak bunu görmemiz lazım. Kadrolara baktığımızda MHP tandanslı olduğunu görüyoruz. Ancak, ülkenin genel politikalarına ilişkin henüz net ifadeler ortaya koyabilmiş değiller. Kuruluş sürecinde oldukları için bu normal. Mesafe aldıklarında, görüşlerini de net bir şekilde ortaya koyduklarında bizim de bir değerlendirme yapma imkanımız olur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı