REKLAMI GEÇ

CHP’li kadınlardan AK Parti ve Diyanet’e sert uyarı

CHP’li kadınlardan AK Parti ve Diyanet’e sert uyarı

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve AK Parti’yi sert bir dile eleştirdi. Başsorgun, 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceği ve gebe kalabileceği, 12 yaşındaki erkek çocuğunun evlendirilebileceği yönündeki fetvanın insanlığa aykırı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2018 Perşembe, 15:42

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, parti merkezinde kadın kolları yönetimi ve üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve AK Parti’ye sert uyarılarda bulunan Başsorgun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayamamış 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceği ve gebe kalabileceği, 12 yaşındaki erkek çocuğunun evlendirilebileceği ve baba olabileceği fetvasını vermekle Anayasa, Medeni Kanun ve insanlık anlayışını alt üst ettiğini belirtti.

Başsorgun, “Verdiğiniz fetva Anayasa’ya, Medeni Kanun’un evlenme ehliyeti ile ilgili emredici hükümlerine ve çocuk haklarını korumaya yönelik düzenlenmiş olan uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Ama her şeyden önce insanlığa, ahlaka ve vicdana aykırıdır! Resmi sitenizden yapmış olduğunuz açıklamayı şu an yalanlamış olsanız dahi, nasıl bir algı yönetimi yaptığınızın farkındayız, elimizi yakanızdan çekmeyeceğiz” dedi.

Kadınlar olarak, çocukların, geleceğin, çocuk haklarının savunulması için, mevcut iktidarı göreve çağıran Başsorgun, “Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak, toplum ahlakını yok eden, çocuk istismarını açıkça teşvik eden bu ve benzer fetvalara, açıklamalara, söylemlere asla izin vermeyeceğimizi, mücadelemize çok daha kararlı, çok daha dirençli devam edeceğimizi duyuruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Laik, Sosyal bir Hukuk Devleti’dir. Karanlık zihniyetlere teslim olmayacağız, ülkemize karanlık zihniyetlerin hükmetmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı