REKLAMI GEÇ

CHP’li kadınların “Yarım kadın” tepkisi

CHP’li kadınların “Yarım kadın” tepkisi

Gazi Bulvarı Belediye Sanat Merkezi önündeki eyleme CHP’li kadınların protestosu damga vurdu. Ağızlarını ve ellerini siyah bantla bantlayan CHP’li kadınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anneliği ret eden kadın eksiktir, yarımdır” sözlerine karşı tepkilerini dile getirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2016 Perşembe, 18:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Örgütü’nün geçtiğimiz hafta başlattığı “Farkında mısın?” eyleminin ikincisi gerçekleştirildi.

denizli-chpli-kadinlarin-yarim-kadin-tepkisi-1

Gazi Bulvarı’ndaki basın açıklamasına, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer katıldı.

Çok sayıda sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde, CHP’li kadınlar, elleri ve ağızları siyah bantla bantlayarak alana gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın iş dünyasında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır” sözlerini protesto ettiler.

KADININ ÜREMESİNDEN SİZE NE?
CHP’li kadınlar adına basın açıklamasını Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Doğan Bıyıklı yaptı. Bıyıklı, “Tercihlerimiz Cumhurbaşkanı başta olmak üzere kimseyi ilgilendirmez, siyaset malzemesi olarak da kullanılamaz. Lakin noksanlık kadının üreme tercihinde değil, Hacı Bektaşi Veli’nin söylediği üzere noksanlık sizin görüşlerinizdedir. Biz CHP ve Türk kadınları olarak, kadının mahremini ihlal eden bu çağ dışı söylemlerinizle, kadın bedeni üzerinden asıl gündemi değiştirmenize, halkı yanıltmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

denizli-chpli-kadinlarin-yarim-kadin-tepkisi-2

Bıyıklı, Cumhurbaşkanı’na da seslendiği konuşmasında “AKP Hükümeti’nin ve sizin, asıl çözmesi gereken terör ve ölüm gerçeği dururken, memleket yas evine dönmüşken kadının üremesinden size ne?” diye sordu.
Bıyıklı’nın konuşmasının ardından kalabalık, alkışlarla dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı